nieuws

Volvo Trucks maakt verbruik en CO2-uitstoot inzichtelijk

Ondernemen

Volvo Trucks maakt verbruik en CO2-uitstoot inzichtelijk

Binnenkort wordt het voor de Europese transportbranche gemakkelijker om het brandstofverbruik en de milieu-impact van verschillende truckmerken en -modellen te vergelijken. Volvo Trucks geeft nu al verklaringen af over brandstofverbruik en CO2-uitstoot, een half jaar voordat dit vanaf 1 januari 2019 een wettelijke vereiste wordt voor nieuwe trucks binnen de EU.

Volvo Trucks ziet geen reden te wachten op de nieuwe wetgeving. ‘We willen onze klanten de gelegenheid bieden nu al gebruik te maken van de verklaringen. Deze maken het ook eenvoudiger voor de klanten van transportbedrijven om de CO2-uitstoot van verschillende voertuigen van verschillende transporteurs te controleren en te vergelijken. Dit kan helpen bij de keuze voor een vervoerder’, zegt Lars Mårtensson, Director Environment and Innovation bij Volvo Trucks.

Gestandaardiseerde rijcycli

Volvo Trucks geeft nu al verklaringen af over brandstofverbruik en CO2-uitstoot, een half jaar voordat dit vanaf 1 januari 2019 een wettelijke vereiste wordt voor nieuwe trucks binnen de EU.Vanaf juni 2018 kan iedereen die overweegt een nieuwe Volvo-truck aan te schaffen, de dealer vragen een voorlopige verklaring over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van het voertuig af te geven. Deze informatie is gebaseerd op de specificaties van de truck en gestandaardiseerde rijcycli voor verschillende transporttoepassingen. De definitieve verklaring wordt afgegeven bij aflevering van de truck.

‘De verklaringen zijn een aanvulling op de specialistische kennis en ervaring van onze dealers. Met de individuele klantbehoefte als uitgangspunt bieden hun experts een totaaloplossing. Die varieert van brandstof-geoptimaliseerde voertuigen tot transportinformatiesystemen en chauffeurstrainingen voor zuinig rijden.’

Fuel Advice

Onder de naam Fuel Advice heeft Volvo Trucks al zijn diensten samengebracht die de klant helpen met het minimaliseren van brandstofverbruik en klimaatimpact. Het omvat onder meer persoonlijke brandstofadviseurs die continu het rijgedrag monitoren en opvolgen. Daarnaast analytische hulpmiddelen voor het behalen van langetermijnbesparingen, en onderzoek naar verschillende brandstofbesparende maatregelen. In veel gevallen resulteerde een totaalbenadering van brandstofverbruik tot besparingen van maximaal 5%, zegt Volvo.

Mer over brandstofbesparing

Reageer op dit artikel