nieuws

Beco neemt Mullié kipwagens over

Ondernemen

Beco in Vianen heeft de Mullié kipwagenactiviteiten van Vandenende Machinebouw BV in Borssele overgenomen. Hiermee komt na 75 jaar een einde aan de verkoop van Mullié kipwagens, die ook onder de merknaam Areco werden verkocht.

Beco neemt Mullié kipwagens over

Beco en Mullié noemen als reden voor de overname de stevige prijsconcurrentie in de markt voor kipwagens. Ook spelen de technische eisen van de Rijksdienst voor Wegverkeer in Nederland een rol. Die vergen de nodige aanpassingen aan dergelijke voertuigen, met alle kosten van dien.

Bestaande dealers krijgen weer aanbod kipwagens

Bij de overname is afgesproken dat de Mullié-dealers weer de beschikking krijgen over een aanbod aan kipwagen. Daarbij gaat het om Vervaet in Biervliet, Vervaet-Van Weele in Wolphaartsdijk, Vervaet in Steenbergen, Van Arendonk in Zeewolde, Van Arendonk in Dronten en Van Arendonk in Ermelo. De dealers Stehouwer in Maasdam en Stehouwer in Nieuwe-Tonge zijn al jaren Beco -kipwagendealer. Voorts verplicht Beco zich in de onderdelenleverantie van Mullié en Areco kipwagens te voorzien, om zo de service te kunnen waarborgen

Voor Beco vormde dit een uitdaging. ‘Er moeten immers aanzienlijk meer kipwagens gefabriceerd worden. Om in de onderdelenbehoefte van Mullié en Areco te voorzien, moest de dealerorganisatie aangepast worden. Dat was een ingrijpende aangelegenheid’, zegt Beco.

Grotere dekkingsgraad voor Beco

Voor Beco biedt de overname voordelen en kansen. ‘De overname biedt ons schaalvergroting en een grotere dekkingsgraad wat betreft levering in Nederland. Daarnaast is er een versterking van bestaande synergie bij dealers. Daarbij zullen de nieuwe dealers voorraadhoudend zijn qua kipwagens.’

Meer nieuws uit de markt

Reageer op dit artikel