nieuws

Werklust Holland importeur van Ljungby Maskin

Ondernemen

De Zweedse wielladerfabrikant Ljungby Maskin heeft Werklust Holland in Apeldoorn aangesteld als importeur. De eigen verkoop- en servicevestiging in Almere is inmiddels gesloten. Jaap Tempel, directeur Werklust Holland, mikt op de verkoop van 50 Ljungby Maskin wielladers per jaar.

Werklust Holland importeur van Ljungby Maskin

Ljungby Maskin Nederland in Almere was jarenlang verantwoordelijk voor de verkoop van het Zweedse wielladermerk in ons land. In 2014 werd Werklust Holland benoemd tot dealer van Ljungby Maskin, nadat de productie van Werklust wielladers in Apeldoorn noodgedwongen was stopgezet. Vanuit het hoofdkantoor in Zweden is nu besloten de eigen vestiging in Almere te sluiten en de importrechten te verlenen aan Werklust Holland.

50 machines per jaar

Werklust-directeur Jaap Tempel is zeer content met deze ontwikkeling. Hij ziet volop kansen om de verkoop van Ljungby Maskin wielladers in Nederland naar een hoger plan te tillen. ‘In de goede jaren verkocht Ljungby Maskin Nederland zo’n 25 wielladers. Ik mik op jaarbasis op een aantal van 50 machines.’

Tempel maakt daarbij wel het voorbehoud dat levertijden vanuit Zweden naar beneden moeten. ‘Die levertijden zijn nu te lang. Maar op korte termijn wordt de productiecapaciteit van de fabriek in Zweden uitgebreid van 150 naar 200 machines, zodat mensen minder lang op hun machines hoeven te wachten.’

Sterke serviceorganisatie

Volgens Jaap Tempel rijden in Nederland zo’n 300 à 400 Ljungby wielladers. Hij verwacht veel van zijn voormalige Werklust klanten te kunnen overtuigen van een overstap naar Ljungby. ‘In 2013 hebben we de productie van de Werklust wielladers in Nederland weliswaar stopgezet, maar de service aan de kleine 1.000 Werklust die nog in Nederland actief zijn hebben we ook in de jaren daarna voortgezet. Die sterke serviceorganisatie betaalt zich uit in een trouw klantenbestand’, aldus Tempel.

Werklust Holland is op de TKD in Almere aanwezig met een aantal Ljungby wielladers.

Meer nieuws uit de bouwmachinemarkt

Reageer op dit artikel