nieuws

Volvo CE ziet verkopen met 30% stijgen

Ondernemen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. De nettoverkopen stegen met 30% vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar. De omzet steeg in dezelfde periode zelfs met 79%.

Volvo CE ziet verkopen met 30% stijgen

Volvo CE zag de vraag naar zijn machines in het eerste kwartaal van 2018 sterk toenemen. In totaal werden 23.938 orders geplaatst. Dat is 37% meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar. De vraag nam wereldwijd toe, maar met name vanuit Noord-Amerika en Azië werden veel bestellingen geplaatst.

Volvo CE ziet groei in alle regio’s

De markt voor bouwmachines bleef het hele eerste kwartaal verbeteren, zegt Volvo. ‘Alle regio’s lieten groei zien. De Europese markt groeide met 10%, Noord-Amerika met 21% en Zuid-Amerika, dat herstellende is, met 21%.’ Azië (China niet meegerekend) was goed voor 21% groei, aangejaagd door stijgende machinevraag in India, Indonesië, Turkije en het Midden-Oosten.

In China werd vooral geïnvesteerd in grote graafmachines en wielladers, zegt Volvo CE. Mede daarom groeide de Chinese markt met 13%.

Scherp op kosten letten

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. De nettoverkopen stegen met 30% vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar. De omzet steeg in dezelfde periode zelfs met 79%.

In China zijn vooral de grote graafmachines gevraagd. Hier de Volvo EC 300E.

‘In zijn algemeenheid is er een sterke marktvraag, en we hebben de verkopen en winstgevendheid zien toenemen’, zegt Volvo CE-president Melker Jernberg. ‘We profiteren momenteel volop van die verkoopgroei door heel scherp op de kosten te letten.’

Reageer op dit artikel