nieuws

Vibralics beveiliging voor graafmachines met trilblok

Ondernemen

Vibralics beveiliging voor graafmachines met trilblok

Nijhuis Engineering in Dronten introduceert een nieuwe beveiliging voor hydraulische graafmachines met trilblok. Deze beveiliging is bestand tegen vibraties en voldoet aan het certificatieschema TCVT W6-01. Hiermee kan tegen relatief lage kosten een graafmachine volledig als funderingsmachine met trilblok gecertificeerd worden.

Onlangs werd het TCVT W6-01 funderingsmachinecertificaat afgegeven op de Liebherr R926 van Weld Infra & Milieu uit Alphen aan den Rijn. Na overleg met de TCVT, Keuringsinstanties en de NVAF heeft Nijhuis Engineering een geheel nieuwe beveiliging ontwikkeld. Deze is geschikt voor hydraulische graafmachines met trilblok.

‘Deze beveiliging is bestand tegen vibraties en voldoet volledig aan het certificatieschema TCVT W6-01. Hij is aanzienlijk eenvoudiger en dus minder kostbaar dan de volledig volgens de EN13000 voor hijskranen ontworpen Helics-beveiliging’, zegt Nijhuis Engineering.

Nijhuis Engineering in Dronten introduceert een nieuwe beveiliging voor hydraulische graafmachines met trilblok. Deze beveiliging is bestand tegen vibraties en voldoet aan het certificatieschema TCVT W6-01. Hiermee kan tegen relatief lage kosten een graafmachine volledig als funderingsmachine met trilblok gecertificeerd worden.

Onlangs werd het TCVT W6-01 funderingsmachinecertificaat afgegeven op de Liebherr R926 van Weld Infra & Milieu uit Alphen aan den Rijn.

Vibralics waarschuwt bij overlast

De Vibralics-beveiliging informeert de machinist nauwkeurig bij in gevaar komende stabiliteit van de machine en bij hydraulische overbelasting van alle mastdelen. Ook is hij voorzien van de vereiste voorwaarschuwingen. ‘De beveiliging is puur indicatief en schakelt niet uit, maar waarschuwt alleen bij overlast’, zegt Nijhuis Engineering.

Reageer op dit artikel