nieuws

Komatsu KomVision voldoet aan nieuwe ISO-norm

Ondernemen

Komatsu KomVision voldoet aan nieuwe ISO-norm

Het KomVision-systeem van Komatsu voldoet aan de nieuwe ISO-norm voor zichtbaarheidseisen voor machinisten. Die nieuwe norm, ISO 5006:2027, is sinds januari 2018 van kracht. Alle modellen van Komatsu hebben nu af-fabriek KomVision en hoeven dus niet aangepast te worden.

Met KomVision voldoet Komatsu dus al aan de nieuwe norm, die een aanvulling is op de Europese EN474-1-norm. KomVision is een systeem dat de veiligheid vergroot met behulp van camera’s op de zijkanten en achteraan de graafmachines. Het verschaft de machinist een 360° beeld van wat rondom de machine gebeurt. KomVision wordt sinds januari 2018 af-fabriek op de Komatsu-graafmachines gemonteerd.

Helikopterview in real time met KomVision

Komatsu KomVision

KomVision is een systeem dat de veiligheid vergroot met behulp van camera’s op de zijkanten en achteraan de graafmachines. Het verschaft de operator een 360° luchtbeeld rondom de machine.

Het KomVision visuele hulpsysteem is bedoeld om contact of botsingen ten gevolge van dode hoeken te vermijden. ‘Het biedt de machinist een helikopterview in real time. Voor hij een manoeuvre uitvoert, kan de machinist snel en gemakkelijk op zijn grote scherm de omgeving van de machine bekijken’, zegt Komatsu.

Jim Venerus, Product Marketing General Manager bij Komatsu Europe, zegt: ‘Veiligheid heeft de hoogste prioriteit. Vandaar dat we het KomVision systeem als standaard uitrusting voorzien. De regels respecteren en dode hoeken vermijden is slechts een deel van het werk. De echte uitdaging bij de ontwikkeling van deze systemen bestaat erin de juiste informatie op het gepaste ogenblik weer te geven. De machinist moet juist niet afgeleid worden, of met nutteloze informatie bestookt worden.’ Volgens Komatsu laat de feedback van hun klanten zien dat KomVision gewaardeerd wordt.

Reageer op dit artikel