nieuws

Boels Rental neemt 3 machineverhuurders over

Ondernemen

Boels Rental neemt 3 machineverhuurders over

Boels Rental heeft drie branchegenoten overgenomen. Het gaat om machineverhuurder Already Hire Limited in Engeland en de gespecialiseerde verhuurders Delta Rent en Amdyte in Nederland.

Met deze overnames groeit de portfolio van Boels Rental in de breedte. Ook wordt de ‘éénloketfunctie’ van het bedrijf verder ingevuld, zegt Boels. Bij de overgenomen partijen werken in totaal 124 medewerkers.

Delta Rent is actief in de industriële verhuur en in het bijzonder de petrochemie. Daarnaast heeft Boels Rental het Britse Already Hire gekocht, een gerenommeerde generalist in machineverhuur met vier vestigingen in Londen. Hiermee versterkt Boels zijn positie in het Verenigd Koninkrijk, nadat het deze markt al in 2017 had betreden door de overname van het bedrijf Supply UK (25 vestigingen). In februari 2018 nam Boels Rental het gespecialiseerde verhuurbedrijf Amdyte over, marktleider in de verhuur van tijdelijk hekwerk.

‘Huren duurzamer dan machinebezit’

Pierre Boels, CEO van Boels Rental

Pierre Boels, CEO van Boels Rental: ‘De overnames versterken ons bij de strategie om onze klanten één breed loket aan te bieden.’

‘We zijn verheugd over het realiseren van deze acquisities. Ze versterken ons bij de strategie om onze klanten één breed loket aan te bieden. Naast het grootste netwerk van generalistische verhuur bieden we een snel toenemend aantal professionele specialisaties aan. Daarmee spelen we in op de wens van onze klanten, die in toenemende mate kiezen voor outsourcing. Dat doen ze omdat het efficiënter werkt, maar ook omdat huren duurzamer is dan eigen bezit. Dankzij het 
one-stop-shopping principe dat we nastreven kunnen we hen optimaal bedienen, wat ons een belangrijke voorsprong geeft in de markt’, zegt CEO van Boels Rental Pierre Boels.

Reageer op dit artikel