nieuws

Matrent rust graafmachines uit met Topcon GPS-sturing

Ondernemen

Matrent rust graafmachines uit met Topcon GPS-sturing

Matrent rust meerdere modellen uit de verhuurvloot uit met 3D GPS-sturing van Topcon. De verhuurder speelt hiermee in op een stijgende vraag naar GPS-sturing bij klanten.

Matrent is de verhuurmaatschappij van BIA, importeur van Komatsu voor de Benelux. Het bedrijf heeft zo’n 80 machines in de vloot. Matrent focust op korte- en langetermijnverhuur van high-endmachines van maximaal 2 jaar oud.

De 20-tons modellen van Komatsu die Matrent aanbiedt, zijn standaard al uitgerust met een Topcon GPS-systeem. Maar omdat de vraag naar GPS-machinebesturing toeneemt, heeft Matrent nu ook lichtere machines van GPS-sturing voorzien. Een 13-tons binnendraaier op rupsen, een 14-tons binnendraaier op banden en een 30-tons graafmachine op rupsen zijn nu te huur met Topcon GPS.

Sneller draaien met Topcon GPS

‘Het voordeel van onze GPS-gestuurde graafmachines is dat ze zo goed als volautomatisch functioneren op basis van een digitaal model. De mogelijkheden gaan dus verder dan louter geolokalisatie. Dat biedt vooral bij complexe profielen enorme voordelen. Dankzij de realistische 3D-visualisatie kunnen machinisten veel sneller, nauwkeuriger en efficiënter werken. Geen overbodige luxe aangezien de marges steeds krapper worden en elke vorm van tijdswinst het verschil kan maken’, zegt Bruno Croegaert van Matrent.

Lees ook: Topcon komt met nieuwe systemen voor graafmachines en bulldozers

Machines vooraf ingeregeld

Voor Matrent is de geavanceerde GPS-technologie van Topcon zeker niet nieuw. ‘De samenwerking tussen Komatsu en Topcon loopt intussen al zeven jaar. Daarom hebben we alle benodigde kennis in huis om klanten optimaal te kunnen ondersteunen’, zegt Croegaert. ‘Wij regelen de machines vooraf in, zodat huurders er meteen mee aan de slag kunnen. We hebben vaste tarieven voor de opstart op de werf (inclusief het inladen van de plannen) en kunnen desgewenst ook het voorbereidingstraject in goede banen leiden. Kortom: ook klanten zonder enige ervaring met GPS-sturing kunnen bij ons terecht. Het is voor hen dé ideale manier om kennis te maken met technologie die binnen de kortste keren zal uitgroeien tot de nieuwe standaard.’

A-tot-Z-ondersteuning

Topcon 3D gps machnesturingOok Topcon is enthousiast over de bestendige samenwerking met Matrent. ‘Als marktleider inzake navigatie-, inspectie- en controlesystemen zoeken we steeds naar manieren om onze klanten een totaalpakket te bieden’, zegt Bruno Van Belle, Sales Manager construction bij Topcon. ‘Service is daarbij onze absolute prioriteit. Dat we naast machinesturing ook alle benodigde surveyinstrumenten voorzien (inclusief simkaarten en andere benodigdheden), geeft ons een streepje voor op de concurrentie. Bij eventuele problemen kunnen we een machine bovendien vanop afstand overnemen. Het aandeel fysieke interventies is enorm gedaald, wat voor iedereen efficiënter is. Ook het aanbieden van huurmogelijkheden op piekmomenten past perfect in dat plaatje van A-tot-Z-ondersteuning. Vandaar dat we blij zijn dat we onze klanten met huurambities kunnen doorverwijzen naar Matrent, dat met zijn expertise op het vlak van gps-sturing een reële meerwaarde biedt.’
Reageer op dit artikel