nieuws

Scania Someren heeft de beste Scania-monteurs

Ondernemen

Scania Someren heeft de beste Scania-monteurs
Top Team Scania Someren gaat met de eerste prijs terug naar huis. Nu wacht de internationale regionale finalereeks die start in Trento.

Het serviceteam van Scania Someren kwam als winnaar uit de bus in de nationale finale van de Scania Top Team competitie. Hierdoor mag het team de nationale eer gaan verdedigen in de regionale finalereeks die op 27 april 2018 start in Trento (Italië).

Het topteam van Scania Someren bestaat uit Nick Reemers, Frank Dielissen, Jan Philipsen, Robert van Horrik en Jim Janssen (Top Team Coördinator: Jos Vogels). ‘Ik ben er ontzettend trots op dat mijn team deze prestigieuze prijs in de wacht heeft gesleept. In alle voorrondes hebben ze maar liefst 21 andere Nederlandse teams verslagen. Ik hoop dat het succes van dit team andere jongeren zal inspireren tot een carrière in deze branche’, zegt Rene Wijshake, Service manager Scania Someren.

Scania Top Team is training in competitievorm

Top Team is een trainingsprogramma in competitievorm. Het is uitgegroeid van een nationaal trainingsevenement tot een wereldwijd trainingsprogramma. Er doen  8.000 medewerkers uit 70 landen aan mee. Een team bestaat uit maximaal vijf personen, samengesteld uit technici en een partsmedewerker uit één werkplaats.

De teams krijgen opdrachten te vervullen die alle disciplines van een werkplaats omvat. Hierin wordt de theoretische kennis grondig getoetst. Ook moeten diverse technische problemen zo snel mogelijk opgelost worden. Daarnaast moeten de monteurs obstakels in het verkrijgen van de juiste onderdelen zien te overwinnen. Hiervoor is goed gekwalificeerd servicepersoneel nodig. Top Team is volgens Scania ook een belangrijk middel om zaken op gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en duurzaamheid te bevorderen.

Monteurs in de spotlights

‘Top Team is ontwikkeld om ons servicepersoneel te motiveren naar excellentie te streven. Ook kunnen ze daarmee ze hun kennis van de producten en het werkmaterieel van Scania uitbouwen. Maar we willen ook onze monteurs eens in de schijnwerpers te zetten. Top Team biedt geeft hen de erkenning die ze dik verdienen’, aldus Janko van der Baan, Managing Director Scania Benelux.

De mannen van Scania Someren wisten door de eerste ronde van de wedstrijd in de werkplaats heen te komen en gingen door naar de nationale ronde. In de finale, op 5 februari, gingen ze de hele dag praktische uitdagingen. Daarbij werd hun vermogen om binnen een vastgestelde tijd technische problemen op te sporen en te verhelpen, getest. Hun expertise op het gebied van mechanica, pneumatiek, elektronica en technologie in combinatie met een grondige kennis van de producten van de trucks en goed teamwork, zorgden ervoor dat ze de concurrentie achter zich lieten.

Als Scania Someren succesvol is in de regionale finales, zullen ze uiteindelijk doordringen tot de wereldfinale die in december van dit jaar bij Scania in Södertälje (Zweden) plaatsvindt.

Reageer op dit artikel