nieuws

MCS verhuursoftware wint award

Ondernemen

MCS verhuursoftware wint award

MCS, de ontwikkelaar van slimme verhuursoftware, heeft op de Executive Hire Show 2018 een Innovation Trail Live Award gewonnen voor zijn MCS Telematica Portaal.

Het MCS Telematica Portaal helpt bedrijven om de data uit hun ingebouwde OEM-telematica-apparatuur te bundelen met overkoepelende en/of naderhand geïnstalleerde aftermarket telematicaoplossingen.

‘Dit biedt een zeer efficiënt en volledig telematicaoverzicht van de gehele aangesloten verhuurvloot. Plus een directe datastroom die voorziet in relevante en tijdige sturingsmogelijkheden op operationeel gebied binnen de verhuur’, zegt MCS.

Machinegegevens inzichtelijk

Gegevens die via het MCS Telematica Portaal kunnen worden geraadpleegd zijn onder andere de gps-locatie, staat van onderhoud, het aantal bedrijfsuren, het (actuele) brandstofverbruik en informatie over het gebruik van de machine. ‘Dit helpt verhuurders bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat materieel wordt gebruikt volgens de voorwaarden van het huurcontract’, aldus MCS.

Het winnende MCS Telematica Portaal was te zien tijdens een live presentatie en interview op dag twee van de Executive Hire Show 2018. De deelnemers aan deze Innovation Trail werden allemaal geacht om ‘echte innovatie’ voor de verhuursector te kunnen laten zien.

Centrale rol voor data in verhuurbedrijven

Chris Clarke, MCS Software Development Manager: ‘Materieel-trackers genereren zoveel nuttige gegevens. Maar die data moet tijdig, consistent en gebundeld geïntegreerd beschikbaar. Alleen dan is het nuttig voor de gebruiker. We willen telematica-leveranciers aanmoedigen om met ons samen te werken, want we verwachten dat de telematica-gegevens van de verhuurvloot in de toekomst een nog veel centralere rol gaan spelen voor verhuurbedrijven.”

Leveranciers die al werken met het MCS Telematica Portaal zijn onder andere JCB Livelink, CanTrack, Pinpoint en Allsetra.

Reageer op dit artikel