nieuws

Magna Tyres start bandenproductie bij OBO Banden

Ondernemen

De Magna Tyre Group start met bandenproductie in de fabriek van OBO Banden in Hardenberg. In de Nederlandse fabriek gaat Magna onder meer banden voor dumpers en wielladers fabriceren.

Magna Tyres start bandenproductie bij OBO Banden

Magna Tyres kan de productiecapaciteit van OBO Banden in Hardenberg goed gebruiken. ‘We hebben moeite om te voldoen aan de stijgende vraag naar onze banden. We hebben daarom stevig geïnvesteerd in de fabriek. Onze productiecapaciteit wordt hiermee fors groter’, zegt CEO van Magna Michiel de Ruijter.

De start van de productie werd ingeluid tijdens de ‘heropening’ van de fabriek in Hardenberg, op 11 januari. Kijk voor een fotoverslag onderaan dit artikel.

Lees ook: OBO Banden overgenomen door Magna

Magna Tyres rekent op groeiende vraag

Overigens is dit nog maar het begin, zegt De Ruijter. Die aangeeft dat al nieuwe investeringen zijn gedaan om de capaciteit in de nabije toekomst nog verder te kunnen uitbreiden. Dat nu meer banden gemaakt kunnen worden, betekent immers dat er ook meer verkoopmogelijkheden zijn. Dus zal de vraag alleen maar sterker toenemen, verwacht de bandenfabrikant.

Lees ook: OBO geeft wielladerbanden tweede leven

Magna Made in Holland

Of het economisch verantwoord is om banden in een relatief duur productieland als Nederland te maken? Peter Schrijver, de general manager van OBO, zegt van wel. ‘Onze mate van efficiëntie, lage transportkosten en lage importheffingen maken het kosteneffectief. Hierdoor is het voor Magna zeker rendabel lokaal banden te produceren en te investeren in productiecapaciteit. Vanaf nu zijn de Magna MA02, M-Terrain en de AG24 leverbaar met het sigillum ‘Made in Holland.’ En daar zijn we heel trots op.’

Foto's

Reageer op dit artikel