nieuws

Rusch gaat 23 kranen bij Abu Dhabi onderhouden

Ondernemen

Rusch in Medemblik heeft een contract getekend voor het onderhoud van 23 bovenloopkranen op DAS Island, nabij Abu Dhabi. De klus wordt uitgevoerd door Rusch Crane Services Middle East LLC (Rusch ME).

Rusch gaat 23 kranen bij Abu Dhabi onderhouden

Rusch ME is in september 2016 opgericht als dochteronderneming van het in Medemblik gevestigde Rusch bv. Hiermee wil het bedrijf in Medemblik toegang tot de markt voor kraanonderhoud in het Midden-Oosten verkrijgen.

Das Island ligt 110 kilometer uit de kust van Abu Dhabi en is een belangrijk knooppunt voor de export van olie en gas. De eigenaar van de olieraffinageactiviteiten op Das Island is Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC). Lokale exportbedrijven zijn ADMA-OPCO (Oil) en ADGAS (LNG). ADGAS heeft als hoofduitvoerder voor het contract Gogas /ACMT gecontracteerd. Gogas/ACMT heeft op haar beurt alle kraangerelateerde reparaties uitbesteed aan het Nederlandse bedrijf.

Atex Zone 1-geclassificeerde kranen

Alle kranen zijn Atex Zone 1-geclassificeerd. De ruime ervaring van de Midden-Oosten-divisie, in samenhang met de 30 jaar ervaring van het Nederlandse hoofdkantoor in Medemblik, bleek doorslaggevend voor de gunning van het contract.

Rusch in Medemblik heeft een contract getekend voor het onderhoud van 23 bovenloopkranen op DAS Island, nabij Abu Dhabi. De klus wordt uitgevoerd door Rusch Crane Services Middle East LLC (Rusch ME). Ondertekening van het contract tussen Gogas/ACMT en Rusch ME vond plaats in de stand van Rusch tijdens de bekende offshore tentoonstelling Adipec te Abu Dhabi.

Ondertekening van het contract tussen Gogas/ACMT en Rusch ME vond plaats in de stand van Rusch tijdens de bekende offshore tentoonstelling Adipec te Abu Dhabi.

Rusch ME wordt geleid door general manager Edin Mackic. Hij heeft de afgelopen maanden een team samengesteld van lokale service engineers, die stuk voor stuk een persoonlijke training hebben gekregen in Nederland.

Binnenkort wordt met de engineering en voorbereiding van het project begonnen. Met de daadwerkelijke inspectie- en onderhoudswerkzaamheden van de kranen zal aanvang 2018 worden gestart. Naar verwachting zal uitvoering van het complete project 18 maanden in beslag nemen.

 

 

Reageer op dit artikel