nieuws

Elektrische PTO op MAN tankwagen van Van der Veen

Ondernemen

Oliecombinatie Van der Veen in Wijdewormer investeerde in een nieuwe MAN TGS tankwagen. Bijzonder is de elektrische PTO. Bij het lossen kan de dieselmotor uitgeschakeld worden, de brandstofpomp op de tank wordt dan elektrisch aangedreven met behulp van een accupakket.

Elektrische PTO op MAN tankwagen van Van der Veen

Met de elektrische PTO op de 3-assige MAN TGS wil Van der Veen op gebied van duurzaamheid nieuwe stappen zetten.  ‘Met de aanschaf van deze duurzame tankwagen blijven wij voorop lopen binnen onze branche. We hadden destijds als een van de eersten al een computer op onze administratie, een AdBlue-installatie op ons tankstation Lambertschaag en dan nu een Electric PTO tankwagen in ons wagenpark”, zegt Henk van der Veen.

CO2-uitstoot steeds belangrijker

‘Het is niets voor niets dat we dat willen. We merken steeds meer dat de CO2-uitstoot een belangrijk thema is. Die van onszelf, maar ook die van onze klanten. En als leverancier van brandstof, olie en smeermiddelen spelen wij een belangrijke rol binnen de verduurzaming.’

Na een rondvraag bij meerdere merken kon MAN voldoen aan de door Van der Veen gestelde eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en comfort. De 3-assige MAN TGS is geleverd door MAN-dealer BTS Wognum. Met de 320pk Euro 6-motor is de auto standaard al een van de duurzaamste in het segment. De 22.000 liter tankopbouw is geleverd door Dijssel in Soest.

Elektrische PTO van Wierda Hybrid

Via BTS Wognum is Wierda Hybrid Technologies bij de tankwagen betrokken. De conventionele PTO werd afbesteld en een volledig elektrische aandrijving teruggeplaatst. Hierdoor wordt de brandstofpomp elektrisch aangedreven via een Lithium-Ion accupakket. De uren dat de tankwagen aan het lossen is, wordt de Electric PTO automatisch ingeschakeld en de verbrandingsmotor uitgeschakeld. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van geluid, CO2-uitstoot en brandstofverbruik.

Reageer op dit artikel