nieuws

Groen licht voor samenwerking Kramer en John Deere

Ondernemen

De geplande strategische samenwerking tussen Kramer en John Deere heeft groen licht gekregen van de Europese mededingingsautoriteiten. Dat houdt in dat de telescoop- en wielladers van Kramer via het dealernetwerk van John Deere verkocht mogen worden.

Groen licht voor samenwerking Kramer en John Deere
Van links naar rechts: Martin Lehner (Wacker Neuson, CTO), Cem Peksaglam (Wacker Neuson, CEO), Christoph Wigger (John Deere, Directeur).

De samenwerking tussen Kramer en John Deere werd al op 6 juli aangekondigd. Met de samenwerking wil Kramer, onderdeel van Wacker Neuson, een sterkere positie verkrijgen in de landbouwsector.

De Kramer KT276 compacte telescooplader

De markt voor material handlers groeit in de landbouw. Kramer en John Deere willen beide profiteren van die groei door de Kramer-machines via de Deere-dealers aan de man te brengen.

De markt voor material handling machines groeit sterk in de landbouw, zegt Wacker Neuson. Het dealernetwerk van John Deere kan Kramer toegang verschaffen tot die markt. John Deere-dealers zullen 13 vierwielgestuurde, compacte wielladers en telescoopwielladers en daarnaast 9 telescoopladers van Kramer gaan aanbieden. Daarnaast komen alle mogelijk aanbouwdelen van Kramer bij de Deere-dealers te liggen.

Kramer en John Deere profiteren beide

Beide partijen zijn grote synergievoordelen in de samenwerking op de groeiende markt voor wielladers in de landbouw. De Duitsers denken met de hulp van Deere sneller te kunnen groeien. Deere op zijn beurt ziet de material handlers als een mooie uitbreiding van het machine-aanbod.

John Deere overweegt om een aandeel te nemen in de fabriek in Pfullendorf, om de samenwerking concreter te maken.

Reageer op dit artikel