nieuws

Kramer en John Deere gaan samenwerken in landbouw

Ondernemen

Kramer, fabrikant van wielladers voor de landbouw, en John Deere gaan samenwerken. John Deere gaat de machines via zijn wereldwijde distributie- en dealernetwerk verkopen. Kramer maakt compacte, vierwielgestuurde wielladers, tele-wielladers en telescoopladers.

Kramer en John Deere gaan samenwerken in landbouw
De Kramer KT276 compacte telescooplader.

De alliantie tussen Kramer en Deere moet nog wel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. Kramer-Werke GmbH is een dochteronderneming van Wacker Neuson. In het Duitse Pfullendorf worden 9 modellen vierwielgestuurde wielladers, 4 modellen tele-wielladers en 9 modellen telescoopladers gemaakt.

Kramer wil sneller groeien met Deere

John Deere heeft deze machines niet in het portfolio. De bedoeling is dat Kramer ‘preferred supplier’ wordt van het Deere-dealernetwerk. Eerst in Europa, en later ook in andere delen van de wereld. Beide partijen zijn grote synergievoordelen in de samenwerking op de groeiende markt voor wielladers in de landbouw. De Duitsers denken met de hulp van Deere sneller te kunnen groeien. Deere op zijn beurt ziet de material handlers als een mooie uitbreiding van het machine-aanbod.

John Deere overweegt om een aandeel te nemen in de fabriek in Pfullendorf, om de samenwerking concreter te maken.

Deere nam Wirtgen Group al over

John Deere nam recent al de Wirtgen Group over. Met die overname was een bedrag van 4,6 miljard euro gemoeid. De Wirtgen Group produceert machines onder de merknamen Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleeman, Benninghoven en Ciber.

Reageer op dit artikel