nieuws

RoAd niet langer importeur van Doosan grondverzetmachines

Ondernemen

Doosan wordt in Nederland niet langer vertegenwoordigd door RoAd Barneveld. De samenwerking is met onmiddellijke ingang beëindigd.

RoAd niet langer importeur van Doosan grondverzetmachines

RoAd in Barneveld was decennia exclusief importeur voor Doosan grondverzetmachines (voorheen Daewoo) voor Nederland. In 2013 werd de exclusieve distributeursovereenkomst door Doosan eenzijdig opgezegd. Doosan stelde voor Nederland drie importeurs aan: Anema voor het noorden van Nederland, RoAd voor het midden en Staad voor het zuiden van Nederland.

RoAd vocht de beëindiging van de exclusieve distributie met succes aan. In april van dit jaar besliste de rechtbank dat het eenzijdig opzeggen van de overeenkomst niet rechtsgeldig was en dat Doosan schadeplichtig was aan RoAd. ‘Daarmee werd wel duidelijk dat de vertegenwoordiging van RoAd voor het midden van Nederland, zou eindigen’, aldus directeur André de Vor.

Juridisch ‘afgesloten’
De rechtbank heeft nu bepaald dat dat moment met onmiddellijke ingang daar is. ‘Vanaf heden zijn wij juridisch ‘afgesloten’ van Doosan’, stelt RoAd in een verklaring. ‘De gevolgen van dit onverwachte en onbegrijpelijke besluit treffen ons en u direct’, aldus RoAd in een brief aan haar relaties. ‘Als gevolg van deze situatie moeten wij alle lopende aanvragen en offertes terugtrekken, herzien of met een nieuw voorstel komen.’

Voor directeur André de Vor staat vast dat RoAd Barneveld actief blijft in de grondverzetwereld. ‘Op korte termijn verwachten wij bekend te kunnen maken met welk merk RoAd verder gaat.’

 

Reageer op dit artikel