nieuws

Programma Kennisdag ‘Maak werk van veiligheid’

Ondernemen

Tijdens de Kennisdag over veilig werken met bouwmachines verzorgen absolute specialisten en aansprekende ervaringsdeskundigen kennissessies. Het programma biedt elk wat wils: KAM-managers, veiligheidsfunctionarissen, machine- en wagenparkbeheerders, Arbo-functionarissen, directeuren en managers.
Programma Kennisdag ‘Maak werk van veiligheid’
Andre Weijers Grond-,Water- en Wegenbouw B.V. aan het werk op AZC Heumensoord.
Plenaire presentatie door Benno Baksteen
We heten u woensdag 7 december om 13.00 uur van harte welkom. Na een welkomstwoord neemt de van tv bekende luchtvaartdeskundige Benno Baksteen de microfoon ter hand. Baksteen weet als geen ander de kern te raken als het gaat over veiligheid, veiligheidscultuur en risicomanagement. Hij is mede dankzij zijn ervaring, kennis en kunde dan ook heel stellig als het gaat over veiligheid: veiligheid ontstaat niet door regels of procedures, maar door menselijk handelen.
Kennissessies redactie en BMWT
De redactie van BouwMachines en kennispartner BMWT bieden u vier kennissessies aan:
•Robbert Boersma van Verachtert Nederland en Jacco van Heuckelum van BECO Vianen – leden van de BMWT – vertellen over machine-aanpassingen en de daarbij behorende productaansprakelijkheid en veiligheid.
•KAM-manager Theo Baggerman van Dura Vermeer leert u hoe u veiligheid in de kern van uw bedrijfsvoering integreert. Hij introduceerde binnen zijn bedrijf de veiligheidsladder en schakelt met succes Facebook in om medewerkers te prikkelen.
•Het kraanongeval in Alphen aan den Rijn maakte ProRail extra alert op het item veiligheid. Projectleider Frans Jansen vertelt hoe veiligheid nu nog beter wordt geborgd en eventuele blinde vlekken worden weggenomen.
•Veilig werken, wat zeggen de feiten? Tjeerd Willem Hobma van Volandis presenteert de jongste cijfers. Daarnaast duiken hij, René Du Pon en Margo Caspers in het DIA-bedrijfsadvies. Hiermee kunt u gericht aan de slag met de veiligheid binnen uw bedrijf.
Verderop in deze special over de Kennisdag leest u meer over de verschillende kennissessies.
Kennissessies van premium-partners
Drie premium-partners hebben zich aan de BouwMachines Kennisdag over veilig werken met machines verbonden:
•Specialist voertuigbeveiliging Eric Groot Jebbink ziet dat veel ondernemers doof zijn voor de blinde hoek van bouwmachines. Pas na een (dodelijk) ongeval staan ze open voor veiligheidssystemen.
•De EN388-norm voor veiligheidshandschoenen is vernieuwd. Orlando Ramakers van DSM vertelt u op uitnodiging van OXXA alles over de nieuwe norm en de nieuwe beschermende Dyneema®-vezel.
•Johan van Apeldoorn en Jos Kroets van IPC Groene Ruimte duiken in de nieuwe NEN-veiligheidsladder en zoeken samen met u naar kwaliteiten en competenties van medewerkers om de veiligheid daadwerkelijk naar een hoger plan te krijgen.
Informatiemarkt
Voorafgaand, tussen de kennissessies door en na afloop bent u van harte welkom op de informatiemarkt. Op deze markt presenteren de premium-partners zich en staan ook de bedrijven Groeneveld Transport Efficiency en Brigade Vehicle Safety Solutions.
U kunt zich nog inschrijven voor deze interessante en bijzonder leerzame Kennisdag van BouwMachines die wordt gehouden op woensdag 7 december aanstaande. Ga snel naar de speciale website.
Reageer op dit artikel