nieuws

BouwMachines Kennisdag: risico’s, veiligheid en productaansprakelijkheid bij machine-aanpassingen

Ondernemen

Een graafmachine is een handig ding. Je kunt er behalve mee graven – na wat aanpassingen – ook perfect mee tillen, trillen en verdichten. Maar is dat ook slim? BMWT-leden Robbert Boersma van Verachtert Nederland en Jacco van Heuckelum van BECO Vianen wijzen u tijdens de BouwMachines Kennisdag over veilig werken met bouwmachines nadrukkelijk op de risico’s voor de veiligheid en productaansprakelijkheid.

BouwMachines Kennisdag: risico’s, veiligheid en productaansprakelijkheid bij machine-aanpassingen
Uitgraven van de nieuwe parkeergarage bij Hoog Catharijne
In ons land is het de normaalste zaak dat we met één machine meerdere werkzaamheden verrichten. Een keur aan aanbouwdelen maakt dat mogelijk. Daarnaast worden tal van machines omgebouwd voor specifieke toepassingen. In het veranderen van de functie van een machine schuilen echter risico’s, voor zowel de gebruiker als de leverancier van de machines.
Tijdens de kennissessie die u wordt aangeboden door de BMWT, gaan de specialisten Robbert Boersma van Verachtert Nederland en Jacco van Heuckelum van BECO Vianen uitgebreid in op de gevolgen van machine-aanpassingen ten aanzien van veiligheid en productaansprakelijkheid. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van machine-aanpassingen en verwisselbare uitrustingsstukken informeren ze u over mogelijkheden en onmogelijkheden, risico’s en consequenties voor veiligheid en aansprakelijkheid. Ook voor de leverancier is er een groot probleem ten aanzien van de productaansprakelijkheid. Wees u bewust van de risico’s en laat u goed informeren door deze kennissessie tijdens de Kennisdag Veilig werken met bouwmachines die BouwMachines woensdag 7 december aanstaande samen met de BMWT organiseert.
U kunt zich nog inschrijven voor de Kennisdag. Ga snel naar www.bouwmachineskennisdag.nl.
Reageer op dit artikel