artikel

INTERVIEW | Nieuwe beursmanager TKD belooft topevenement: ‘De formule is ijzersterk’

Ondernemen

INTERVIEW | Nieuwe beursmanager TKD belooft topevenement: ‘De formule is ijzersterk’

De TKD 2020 moet ‘een topevenement’ gaan worden, belooft de nieuwe beursmanager, Frits Kuijper. Op enkele onderdelen heeft Kuijper inmiddels concrete vernieuwingen in gang gezet. Maar een revolutie hoeven exposanten en bezoekers vooralsnog niet te verwachten. ‘De formule van de TKD is ijzersterk. Het DNA van deze beurs moet wel het DNA van deze beurs blijven, dat gaan we niet aantasten’, zegt Kuijper.

Dat de TKD een succesnummer is, blijkt wel uit de resultaten van de onlangs geopende inschrijving: het loopt storm. Kuijper heeft goede hoop dat vrijwel alle exposanten van de vorige editie ook in 2020 weer van de partij zullen zijn. In totaal waren dit er toen 192. Dat was een record. Het aantal geregistreerde bezoekers lag in 2018 op ruim 15.500.

Kuijper kijkt ‘misschien met een andere bril’ naar de TKD

De 49-jarige Kuijper komt uit de entertainmentindustrie. Hij organiseert al 25 jaar bedrijfsevenementen en grote concerten. Onder meer heeft hij evenementen georganiseerd in Rotterdam Ahoy en de Amsterdam Arena. Voor augustus 2020 is hij met Defensie in gesprek over het produceren van de landelijke slotmanifestatie van de viering van 75 jaar bevrijding.

Frits-Kuijper-beursmanager-TKD.-Bron-foto-Willem-van-der-Vlies-Fotostudio-155-WV20191007-04772-02-XXL

Frits Kuijper.

‘Ik kijk misschien met een andere bril naar de TKD dan de meeste bezoekers en exposanten’, geeft Kuijper toe. ‘Maar ik heb inmiddels met veel bedrijven hierover gesproken, en daardoor heb ik een goed beeld gekregen. Dit is de grootste materieelbeurs met draaiende machines in West-Europa. Daar moeten we met zijn allen heel trots op zijn. En die trots mogen we ook best wat meer uitstralen.’

‘Dit is een beurs van ons allemaal’

Kuijper wil de komende periode maximale samenwerking opzoeken met de exposanten. ‘Dit is een beurs van ons allemaal, zo moet iedereen het ook voelen en ervaren. De TKD is van en voor iedereen. We gaan er weer iets heel moois van maken.’

Een van de nieuwe onderdelen is dat Kuijper op de beurs een exposantenrestaurant wil openen. ‘Geen lunchboxen meer bestellen, maar eten in het restaurant’, vindt Kuijper. De lunch laten bezorgen op de stand, blijft wel mogelijk. De consumptiebonnen gaan verdwijnen. ‘We willen zoveel mogelijk digitaal afrekenen. Dat kan met de eigen bankpas. Maar elke exposant kan ook een of meer TKD-passen krijgen waarop geld kan worden gestort. Eventueel ongebruikt tegoed wordt na afloop uiteraard verrekend.’

Een centraal plein met entertainment

Kuijper heeft inmiddels afspraken gemaakt met een nieuwe tentenleverancier: Neptunus. ‘Dan zijn we verzekerd van de mooiste en kwalitatief beste tenten’, meent de beursmanager. Ook zijn Stelconplaten in bestelling om het terrein straks netjes te kunnen inrichten.

Nieuw wordt een groot, centraal plein. ‘Daarvoor heb ik een fonteinbar gehuurd. Dat wordt hartstikke mooi. Beetje muziek erbij, een podium met entertainment; ik denk dat dat erbij hoort. Als exposant of bezoeker moet je ook even kunnen ontspannen. En het mooie is dat je daar dan ook je relaties weer tegenkomt natuurlijk. De beleving moet leuk en positief zijn. Iedereen geeft veel geld uit aan deze beurs. Het moet niet alleen zakelijk interessant zijn, maar ook mooi en gezellig worden.’

Exposanten vormen ‘een prachtige club van adviseurs’

Kuijper streeft ernaar om met zoveel mogelijk exposanten in gesprek te gaan. ‘Ik leg mijn oor graag te luisteren.  Daar kan ik alleen maar van leren. Met onze exposanten en hun marketingmensen hebben we een prachtige club van adviseurs. Ik kan wel mijn eigen gedachten of mening hebben, maar het gaat erom wat de markt wil en vraagt.’

BEKIJK HIER een video van de TKD 2018.

De prijs voor exposanten gaat niet omhoog. ‘We willen als beursorganisatie meer gaan bieden voor hetzelfde geld.’ Wel is het volgens Kuijper van belang om de organisatie als geheel goed te bekijken. ‘In feite is dit natuurlijk een uit de klauwen gelopen initiatief met bijna 16.000 bezoekers. Bij een beurs op zo’n schaal moet je alles wel gestroomlijnd laten verlopen, zowel vooraf als tijdens het evenement zelf. Het kan geen kwaad om het draaiboek nog eens tegen het licht te houden, en om te kijken wat er anders en beter kan. Dus daar ben ik nu druk mee bezig.’

TKD wordt opnieuw gehouden in Almere

Kuijper maakt graag van de gelegenheid gebruik om zijn voorganger Paul Uilenbroek te bedanken. ‘Hij heeft al die jaren goed werk verricht, en nu heeft hij gezorgd voor een heel fijne overdracht. Daar ben ik Paul zeer erkentelijk voor.’

De TKD wordt in 2020 gehouden op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 juni. De organisatie is als altijd in handen van de BMWT, Bouwend Nederland en Cumela. Plaats van handeling is opnieuw de Nobelhorst in Almere. De TKD wordt in 2020 voor de 28ste keer gehouden.

LEES HIER een terugblik op de TKD van 2018.

 

Reageer op dit artikel