artikel

Doosan-dealer ELM koopt ETEC – introductie XCMG op laag pitje

Ondernemen

Doosan-dealer ELM koopt ETEC – introductie XCMG op laag pitje

De Bleiswijkse Doosan-dealer ELM is per 1 november 2018 de nieuwe eigenaar van ETEC. ELM neemt alle activa over, dit wil zeggen: het onroerend goed, het personeel en de complete inventaris. Huidig ETEC-eigenaar Henk van Vliet blijft aan het bedrijf verbonden voor het bouwen van specials.

Bijkomend gevolg van de overname is dat de introductie van het Chinese merk XCMG in Nederland voorlopig op een laag pitje komt te staan.

Op de TKD werden diverse XCMG-machines gepresenteerd

Van Vliet baarde in mei op de TKD opzien met de presentatie van diverse XCMG-machines, en met zijn mededeling dat ETEC het exclusieve importeurschap van deze fabrikant had verworven.

Volgens Van Vliet komt er geen einde aan de activiteiten van XCMG in ons land, maar neemt hijzelf daar ‘geen leidende rol meer in’.

ELM splitste zichzelf eerder dit jaar op

De stap van ELM volgt op een eerdere opsplitsing van het bedrijf, enkele maanden geleden, in twee entiteiten.

Het ene deel van het bedrijf blijft achter op de huidige locatie in Bleiswijk. Dit bedrijf gaat zich onder de naam ELM Bleiswijk volledig concentreren op de agrarische markt.

ELM Bouwmachines verkoopt Doosans in drie provincies

Het tweede deel van de onderneming gaat verder als ELM Bouwmachines. Dit bedrijf verkoopt onder meer Doosans in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.

ELM Bouwmachines is eigendom van Sander de Regt en zal de activiteiten van ETEC nu voortzetten.

‘Straks allemaal Doosans neerzetten aan de A12’

ETEC is gevestigd aan de A12 in Waddinxveen. Dit is voor De Regt een van de redenen geweest om het bedrijf te kopen.

‘Dit is een prachtige zichtlocatie. Ik ga hier straks allemaal Doosans neerzetten, zodat je ze vanaf de weg goed kunt zien’, zegt de 38-jarige De Regt (links op de bovenstaande foto).

Henk van Vliet had geen opvolger

Voor Henk van Vliet kwam de belangstelling van De Regt op het juiste moment. ‘Ik ben nu 57 jaar en heb geen opvolger. Dit is een mooie aanleiding om een stapje terug te doen.’

Van Vliet (rechts op de foto hierboven) blijft eigenaar van de holding Handelsonderneming H.J. van Vliet. De handelsnaam ETEC mag de eerstkomende vijf jaar worden gebruikt door ELM Bouwmachines.

Machine met verwisselbare sloopgiek van 35 meter

Onder de naam ETEC bouwt Van Vliet onder meer specials. Zo is hij op dit moment bezig met het maken van een bootkraan, en met de bouw van een zware funderingsmachine voor de Duitse aannemer Keller Bau.

Ook is een machine in aanbouw met een verwisselbare sloopgiek van maar liefst 35 meter.

‘Custommade maken van machines zetten wij graag voort’

‘Ik ben heel blij dat we met Henk hebben kunnen afspreken dat hij dit werk voor ons blijft doen. Zijn hart ligt bij het custommade maken van machines. Dat zetten wij, samen met Henk, graag voort’, aldus De Regt.

BEKIJK HIER ONS MERKDOSSIER OVER DOOSAN.

 

 

Reageer op dit artikel