artikel

Foto-impressie Intermat

Ondernemen

Foto-impressie Intermat

Intermat heeft dit keer 173.300 bezoekers getrokken, heeft de beursorganisatie deze week bekend gemaakt. Bijna driekwart van de bezoekers kwam uit Frankrijk. In totaal 30 procent kwam uit andere landen, waaronder Nederland. Onder het publiek bevonden zich veel Aziaten. De 1400 exposanten op de beurs mochten bezoekers begroeten uit 160 landen.

Nadat BouwMachines onlangs uitgebreid vooruitblikte op de beurs, blikken we nu terug in de vorm van een foto-impressie.

Shantui

Shantui is bekend in Azië, maar in Europa wil het Chinese merk nu ook een positie verwerven. Op Intermat werd hiervoor de aftrap gegeven. Voor Europa ligt de focus in eerste instantie op bulldozers, waarvan Shantui twintig types kan leveren. Of de uitbreiding naar Europa gaat lukken, is mede afhankelijk van de Nederlander Robert Witsenburg, die het importeurschap heeft verkregen. Op de foto is de 38-tons SD32-8 te zien.

Bobcat

Bobcat presenteerde op Intermat een reeks nieuwe producten, waaronder een serie compacte graafmachines in de klasse van 2 tot 4 ton: de R-serie. Tevens lanceerde Bobcat een compacte rupslader met torsievering, de T870, en een compacte verreiker, de TL30.70. De nieuwe serie compacte graafmachines bestaat uit vijf modellen: de E26, E27z, E27, E34 en E35z. Bijzonder zijn volgens de fabrikant de cabines met zicht rondom, nieuwe joysticks en een systeem voor aanpasbare joystickbediening (‘Selectable Auxiliary Control’). Bij de E26 is de hydraulische cilinder volledig afgeschermd (‘Cylinder Inside Boom’). Op de foto de E27z.Bobcat presenteerde op Intermat een reeks nieuwe producten, waaronder een serie compacte graafmachines in de klasse van 2 tot 4 ton: de R-serie. Tevens lanceerde Bobcat een compacte rupslader met torsievering, de T870, en een compacte verreiker, de TL30.70.
De nieuwe serie compacte graafmachines bestaat uit vijf modellen: de E26, E27z, E27, E34 en E35z. Bijzonder zijn volgens de fabrikant de cabines met zicht rondom, nieuwe joysticks en een systeem voor aanpasbare joystickbediening (‘Selectable Auxiliary Control’). Bij de E26 is de hydraulische cilinder volledig afgeschermd (‘Cylinder Inside Boom’).
Op de foto de E27z.

Doosan

Doosan lanceerde in Parijs enkele nieuwe wielladers, waaronder de DL280-5. Van deze wiellader, in de klasse van 15, 16 ton, wordt veel verwacht in onder meer de Nederlandse markt. Volgens de fabrikant is er ook een specifiek ontwerp voor de afval- en recyclingmarkt. Ook nieuw is de DL580-5 met een bakcapaciteit van 5,7 kubieke meter. Op de foto staat de DL280.Doosan lanceerde in Parijs enkele nieuwe wielladers, waaronder de DL280-5. Van deze wiellader, in de klasse van 15, 16 ton, wordt veel verwacht in onder meer de Nederlandse markt. Volgens de fabrikant is er ook een specifiek ontwerp voor de afval- en recyclingmarkt.
Ook nieuw is de DL580-5 met een bakcapaciteit van 5,7 kubieke meter. Op de foto staat de DL280.

 

Tobroco-Giant

Dit is hem dan, de G4500 X-TRA, mét Stage V-motor. Met deze wiellader in de 4,5-tons klasse is de G4500-serie van Tobroco-Giant compleet. Bijzonder aan de X-TRA is het lage voorframe voor extra hefvermogen. Tobroco-Giant, dat voor het eerst op Intermat aanwezig was, lanceerde een halfjaar geleden de G4500 en de G4500 TELE. Tobroco-Giant presenteerde in Parijs ook een compacte 25pk-versie van de nieuwe skidsteer laders, de SK252D.Dit is hem dan, de G4500 X-TRA, mét Stage V-motor. Met deze wiellader in de 4,5-tons klasse is de G4500-serie van Tobroco-Giant compleet. Bijzonder aan de X-TRA is het lage voorframe voor extra hefvermogen. Tobroco-Giant, dat voor het eerst op Intermat aanwezig was, lanceerde een halfjaar geleden de G4500 en de G4500 TELE.
Tobroco-Giant presenteerde in Parijs ook een compacte 25pk-versie van de nieuwe skidsteer laders, de SK252D.

 Volvo

Een van de blikvangers op de beurs was de Volvo A60H. Deze machine is gemaakt voor zware offroad-toepassingen. Zwaar transport wordt met de A60H gemakkelijker en efficiënter, belooft de fabrikant. Veel bezoekers maakten in Parijs gebruik van de mogelijkheid om de gigant te beklimmen, en om foto’s te maken.Een van de blikvangers op de beurs was de Volvo A60H. Deze machine is gemaakt voor zware offroad-toepassingen. Zwaar transport wordt met de A60H gemakkelijker en efficiënter, belooft de fabrikant. Veel bezoekers maakten in Parijs gebruik van de mogelijkheid om de gigant te beklimmen, en om foto’s te maken.

Waterking

De Nederlandse fabrikant Waterking greep de Intermat aan voor een productlancering. Het ging om ’s werelds kleinste amfibische graafmachine, de WK20 NH-A, met een 2-tons bovenwagen. De onderwagen is verstelbaar (minimaal 1,5, maximaal 2,5 meter breed). Volgens Waterking is de 20 NH-A ideaal voor werkzaamheden in smalle watergangen, vijvers en grachten. De machine kan uit de voeten in water tot één meter diep. Met behulp van pontons kan de graafmachine in water tot anderhalve meter diep haar werk doen.De Nederlandse fabrikant Waterking greep de Intermat aan voor een productlancering. Het ging om ’s werelds kleinste amfibische graafmachine, de WK20 NH-A, met een 2-tons bovenwagen. De onderwagen is verstelbaar (minimaal 1,5, maximaal 2,5 meter breed). Volgens Waterking is de 20 NH-A ideaal voor werkzaamheden in smalle watergangen, vijvers en grachten. De machine kan uit de voeten in water tot één meter diep. Met behulp van pontons kan de graafmachine in water tot anderhalve meter diep haar werk doen.

Sany

 

Net als Shantui, kijkt ook de Chinese fabrikant Sany met een begerig oog naar Europa. In Nederland is Collé Rental & Sales sinds kort importeur. Sany is bezig met de verdere opbouw van een verkoop- en servicenetwerk in omliggende landen. Op Intermat toonde de fabrikant onder meer drie voor de Europese markt nieuwe rupsgraafmachines: de 2,6-tons SY26, de 5-tons SY50 en de 50-tonner SY500. Sany belooft dit najaar een nieuwe 15-tons mobiele graafmachine te presenteren.Net als Shantui, kijkt ook de Chinese fabrikant Sany met een begerig oog naar Europa. In Nederland is Collé Rental & Sales sinds kort importeur. Sany is bezig met de verdere opbouw van een verkoop- en servicenetwerk in omliggende landen. Op Intermat toonde de fabrikant onder meer drie voor de Europese markt nieuwe rupsgraafmachines: de 2,6-tons SY26, de 5-tons SY50 en de 50-tonner SY500. Sany belooft dit najaar een nieuwe 15-tons mobiele graafmachine te presenteren.

Magna Tyres

Nederlandse tulpen omzoomden op de Intermat letterlijk de banden van Magna Tyres Group. Hiermee werd nog eens benadrukt dat Magna sinds dit voorjaar banden produceert in de fabriek van OBO Banden in Hardenberg. Op de foto de nieuw ontwikkelde AG24-band. Made in Holland.Nederlandse tulpen omzoomden op de Intermat letterlijk de banden van Magna Tyres Group. Hiermee werd nog eens benadrukt dat Magna sinds dit voorjaar banden produceert in de fabriek van OBO Banden in Hardenberg. Op de foto de nieuw ontwikkelde AG24-band. Made in Holland.

 

Jeu des boules

Op Intermat was ook ruimte voor ontspanning en vermaak. Bij een stand van Volvo konden machinisten meedoen aan een behendigheidswedstrijd. Met een EC27D kon worden geprobeerd om jeu-des-boulesballen stuk voor stuk vanuit de graafbak in een trechtertje te deponeren. Dit viel nog niet mee, want slechts een enkeling wist meer dan één bal te scoren, en velen zelfs niet één.Op Intermat was ook ruimte voor ontspanning en vermaak. Bij een stand van Volvo konden machinisten meedoen aan een behendigheidswedstrijd. Met een EC27D kon worden geprobeerd om jeu-des-boulesballen stuk voor stuk vanuit de graafbak in een trechtertje te deponeren. Dit viel nog niet mee, want slechts een enkeling wist meer dan één bal te scoren, en velen zelfs niet één.

Meer artikelen over Intermat

Foto's

Reageer op dit artikel