artikel

Netwerken op recyclingbeurs Gorinchem

Ondernemen

De recyclingbeurs in Gorinchem was dit jaar niet zozeer een uitstalling van de nieuwste machines. Veel meer was het een netwerkbeurs. Toch was er ook materieelnieuws te vinden op de beursvloer.  

Netwerken op recyclingbeurs Gorinchem

De beurs wordt georganiseerd door onder andere de Branchevereninging Breken en Sorteren (BRBS). Naast de importeurs van materieel waren het met name de grotere dienstverleners op dit gebied die met een eigen stand vertegenwoordigd waren.

Vorig jaar versterkten de beurzen Recycling en InfraPro elkaar. Deze werden toen gelijktijdig gehouden in Gorinchem en mede dankzij enkele grote primeurs door een breed publiek bezocht. Dit jaar moest Recycling het zonder de Infra stellen.

Minder bezoekers

In de beleving van standhouders was het soms wel érg rustig. De cijfers bevestigen dat. Dit jaar trok de recyclingbeurs zelfstandig 5.340 bezoekers. Dat is bijna een halvering ten opzichte van de gecombineerde beurzen vorig jaar.

Anderen noemen juist de kwaliteit van het bezoek hoog, nu de beurs puur geïnteresseerden uit de recyclingbranche trok. Feit is dat de beurs met kleinere stands, minder gericht is op machines en meer gericht op kennis. Het is meer een netwerkbijeenkomst om collega’s uit de branche te treffen en bij te praten.

Symposium

Volgens de organisatie werden de kennissessies van MVO Nederland over circulaire economie goed ontvangen. Ook het Recyclingsymposium met meer dan 225 deelnemers kon volgens de brancheorganisaties op positieve reacties rekenen. De negende editie van Recycling is in 2018 volgens plan op 20, 21 en 22 november te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem.

Van Bemmel Recycling te IJsselstein importeert voortaan ook zeven en brekers van Portafill uit Noord-Ierland. Op het buitenterrein showde het bedrijf een 24,5 tons 7000 IC rotorbreker met nazeef en een retourband voor de overkorrel, binnen een 5000-zeef. Beide in de bedrijfskleuren gespoten van koper Gebr. van Mourik in Barneveld. Kersvers dealer De Vor Brandes & Co verkocht deze eerste set in Nederland. Portafill focust op niet te complexe, liefst mechanische, aansturing en een compacte bouw.
Delta Machinery in Moerdijk toont op het buitenterrein een overslagband van Xrok. Delta is een bekende naam in de import en export van gebruikte bouwmachines. Pas sinds een jaar richt het bedrijf zich ook op de import, verkoop en verhuur van nieuwe machines.Xrok is een kleinere fabrikant in Engeland die zich in hoofdzaak richt op trommelzeven. Speerpunten; Cat-motoren en trommels met losse, verwisselbare, netsegmenten.
Letterlijk klein materieelnieuws op de beurs. In dit geval letterlijk, bij Kemp. De Kobelco-importeur heeft de SK10SR op de stand. Niet nieuw, maar weer terug van weggeweest. Samen met de SK17 zijn deze twee jaar uit productie geweest. Kobelco kocht in die periode een vervanger in bij Yanmar, maar bouwt de 1.150 kilo wegende machine nu weer zelf. Het is een van de zwaardere modellen in de 70 cm-klasse.
Op de beurs veel toeleveranciers van uitrustingsstukken en toebehoren voor sloop en overslagmachines in de recycling. Een mooi voorbeeld van creatief omgaan met beperkte standruimte zien we bij TGS-grabs. De zevenkuubs electro-hydraulische poliepgrijper puilt aan alle kanten uit de stand en trekt de aandacht. Overigens is deze maat voor de grijperbouwer nog niets aparts.
Reageer op dit artikel