video

VIDEO | Kobelco SK210HLC-10 Hybrid voor Van Eijk na 30.000 draaiuren op Kato

Materieel

VIDEO | Kobelco SK210HLC-10 Hybrid voor Van Eijk na 30.000 draaiuren op Kato

Loon- en verhuurbedrijf Van Eijk uit Montfoort heeft een Kobelco SK210HLC-10 Hybrid rupsgraafmachine in gebruik genomen. Na 30.000 uur draaien op Kato-rupskranen was het even wennen, maar machinist Ed van Eijk is volgens leverancier Kemp inmiddels goed te spreken over de hybride Kobelco.

Ed van Eijk zegt over de nieuwe Kobelco SK210HLC-10 het volgende: ‘Ik kon lezen en schrijven met de Kato’s die ik hiervoor heb gehad. Ik was helemaal verknocht aan die machines, dus de overstap was even wennen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het in alle opzichten méér kraan is. Het afwerken gaat makkelijker, de capaciteit is top en het brandstofverbruik echt aanzienlijk minder. Ook het zicht vanuit de cabine is heel goed.’

De motor laadt het accupakket ook bij stationair draaien

Bijzonder aan de hybride Kobelco is dat de energie voor de aandrijving niet uitsluitend wordt opgewekt door de zwenkmotor. De 25 kW generatormotor laadt het accupakket voortdurend, ook bij stationair draaien. De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch. Bij iedere graafcyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstofmotor.

‘De nieuwste generatie is 16,7 procent zuiniger dan een conventionele SK210LC-9 en verbruikt tot 12 procent minder in de Eco-modus’, aldus Kemp.

Hydraulische kantelsnelwissel en centrale smering

De machine is uitgerust met onder meer een hydraulische kantelsnelwissel, centrale smering, slangbreukbeveiliging op de bakcilinder, kruisbediening, overdrukvoorbereiding en extra werkverlichting.

Sinds 1996 is de firma Van Eijk actief op het gebied van de verhuur van bemande machines.

Bekijk op de video hieronder hoe Van Eijk met de nieuwe machine een watergang verbreedt in Meteren.

 

Video

Reageer op dit artikel