video

VIDEO | Cat D6 XE is ‘s werelds eerste elektrische high-sprocket bulldozer

Materieel

VIDEO | Cat D6 XE is ‘s werelds eerste elektrische high-sprocket bulldozer

Met de D6 XE presenteert Cat de eerste elektrische high-sprocket bulldozer. De machine volgt de D6T bulldozer op, een machine met drie versnellingen. Wie geen elektrische aandrijving wil, kan kiezen voor de D6 met een volautomatische Power Shift-transmissie met vier versnellingen.

Het brandstofverbruik van de elektrische D6 XE ligt aldus Cat 35 procent lager ten opzichte van de D6T. Cat claimt dat de meerprijs van de D6 XE ten opzichte van de D6 in nog geen twee jaar is terug te verdienen, dankzij een hogere productiviteit en lagere brandstofkosten. Bovendien zijn de service- en onderhoudskosten van deze machine laag, aldus de materieelfabrikant.

Cat D6 dozerCat D6 heeft volautomatische PowerShift-transmissie

Voor wie geen elektrische aandrijving wil, is er de Cat D6 bulldozer. Deze machine wordt aangedreven door een volautomatische transmissie met 4 versnellingen. Volgens Cat heeft deze machine ten opzichte van zijn voorganger een hogere productiviteit en is het brandstofverbruik tot wel 20 procent minder.

De volautomatische D6 beperkt tijdelijke onderbrekingen in de aandrijving, zoals bij de traditionele machine wanneer deze schakelt, zodat over de volledige voortstuwing meer momentum en trekkracht gehandhaafd blijven. De technici van Caterpillar ontworpen de Autoshift voor het volledige werkbereik. Vermogen naar de bodem en brandstofverbruik zijn dan ook voor een groter percentage van de tijd geoptimaliseerd. Een extra versnelling tussen de eerste en tweede garandeert naadlozer schakelen.

Hoe werkt de elektrische aandrijving op de Cat D6 XE?

Cat D6 XE bulldozerHet elektrische aandrijfsysteem begint met een Cat C9.3B motor. De motor drijft echter geen koppelomvormer aan, maar een generator, die de mechanische energie van de motor omzet in elektriciteit. En de eindaandrijvingen krijgen hun vermogen niet via transmissie, maar van een elektrische motor. Met zware stroomkabels en stekkers wordt een omvormer op de generator en de motor aangesloten, en deze omvormer controleert de stroom van elektriciteit tussen de twee componenten. De elektrische motor werkt op alle rijsnelheden, waardoor de dozer aldus Cat altijd met de grootst mogelijke efficiëntie opereert.

Machinist hoeft enkel de rijsnelheid in te stellen

Voor beide aandrijflijnen geldt dat de machinist alleen de rijsnelheid instelt. De dozer optimaliseert deze continu voor maximaal vermogen en efficiëntie op basis van de belasting. Bij de elektrische aandrijving is schakelen niet nodig. De volautomatische aandrijflijn met 4 versnellingen optimaliseert de transmissie zonder dat de machinist hoeft te schakelen.

Volgens Cat zijn de nivelleerprestaties van de nieuwe modellen verbeterd dankzij een variabel verstelbare kantelhoek (VPAT-dozer: Variable Power Angle Tilt).

In de D6 bulldozers ligt een nieuwe Cat C9.3B motor met een vermogen van 161 kW. Het bedrijfsgewicht ligt, afhankelijk van de uitvoering tussen, 21,7 en 24,1 ton.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Bekijk hier een video van de elektrische aandrijflijn van de Cat D6 XE bulldozer:

 

 

Video

Reageer op dit artikel