video

VIDEO | BouwMachines test unieke Hooby MH115 Gradertronic, made in Holland

Materieel

VIDEO | BouwMachines test unieke Hooby MH115 Gradertronic, made in Holland

In de maandelijkse BouwMachines Praktijktest beschrijven en beoordelen we ditmaal de Hooby MH115 Gradertronic. Een unieke machine, made in Holland.

In het segment 10-tons mobiele graafmachines is de keuze niet heel groot. Een compacte machine met groot bereik is al helemaal niet te koop. Dat bracht machinebouwer Hobelman in het Gelderse Halle ertoe om zélf zo’n graafmachine te ontwikkelen en bouwen: de Hooby MH115. Gaandeweg kwamen daar extra mogelijkheden bij, zoals het automatisch kunnen levellen met Gradertronic.

Een lichte giek en tóch een fors bereik

De Hooby MH115 Gradertronic is een relatief lichte, compact machine op grote banden, met een lichte giek en tóch een fors bereik. Dat is hoe de meeste cultuurtechnische bedrijven hun ideale mobiele kraan zien.

Een alleskunner moet het zijn. Licht en compact genoeg om bij een particulier in een krappe tuin wat te doen, maar tegelijk voldoende bereik om sloten mee te maaikorven. De Hooby MH115 voldoet daar volledig aan.

Hooby MH115 kan prima mee in grond- en straatwerk

Maar het is een foute conclusie om de mobiele Hooby direct te bestempelen als een maaikraan. Want dat hij ook prima in het grond- en straatwerk meekan, blijkt uit de test van BouwMachines.

Binnenkort is het gehele testverslag te lezen in ons blad, en op deze website.

Hierbij alvast een video van de test.

Reageer op dit artikel