nieuws

Tradus breidt prijsindex uit naar bouwmachines

Materieel

Tradus breidt prijsindex uit naar bouwmachines

Tradus, de online marktplaats voor tweedehands bedrijfsvoertuigen en zware machines, brengt nu ook prijsadviezen uit in de categorie bouw. Het handelsportaal wil zo de handel in tweedehands zware machines vereenvoudigen.

Tradus stelt het eerste handelsplatform te zijn dat een dergelijke prijsindex voor zware machine aanbiedt. Het platform bepaalt de gebruikelijke marktprijs voor machines en voertuigen aan de hand van big data en intelligente data-analyse. ‘Dit maakt een betrouwbare prijsinschatting mogelijk. Dankzij TMV (Tradus Market Vallue) kunnen kopers en verkopers in één oogopslag zien of een aanbod goedkoop of duur is of dat een prijs overeenkomt met de marktsituatie’, aldus Tradus. 

‘Positieve stimulans voor transacties’ 

Tradus introduceerde de prijsindex voor de categorieën transport en landbouw al in maart van dit jaar. Volgens het bedrijf heeft de prijsindex zich daar inmiddels bewezen en een positieve stimulans op de handel en transacties in machines met TVM.  

Tradus Joost Goedhart

Joost Goedhart, Sales Leads Europe bij Tradus.

De prijsindex stelt kopers in staat om snel en betrouwbaar prijzen in te schatten. Aankoopbeslissingen worden sneller genomen. Verkopers krijgen daarentegen een overzicht van de huidige markt- en prijssituatie. Zo kunnen zij zonder moeite voor de juiste prijsstrategie kiezen of de waarde van hun goederen bepalen’, aldus Joost Goedhart, Sales Leads Europe bij Tradus. 

Prijsindex op basis van big data 

De TMV is een prijsindex gebaseerd op intelligente algoritmes en big data. Door het huidige marktaanbod, transacties en gebruikelijke catalogusprijzen van vergelijkbare machines te evalueren, bepalen intelligente algoritmes de gemiddelde marktprijs. Duizenden parameters voor belangrijke prijscriteria stromen in de berekening, bijvoorbeeld basisgegevens zoals merk, model, type, aandrijftype, motorvermogen, bouwjaar en emissie- en efficiëntieklassen. Maar ook specifieke kenmerken zoals uitrusting, kilometerstand, bedrijfsuren of zelfs locatie van de machine maken deel uit van de berekening.   

Reageer op dit artikel