nieuws

Reesink brengt nieuwe minishovel op de markt: de Kaweco

Materieel

Reesink brengt nieuwe minishovel op de markt: de Kaweco

Reesink brengt onder de naam Kaweco een nieuwe minishovel op de markt. Volgens een woordvoerder van het bedrijf richt Reesink zich hiermee op de agrarische, maar ook op de grondverzetmarkt.  Reesink is het moederbedrijf van onder meer Kemp, Hans van Driel en Meerman.

De shovels van Kaweco worden gebouwd in de Reesink-fabriek in het Gelderse Hengelo. De wielladers zijn verkrijgbaar in de gewichtsklassen van 2 tot 3,8 ton. Het merk Kaweco is in de landbouw bekend van onder meer mesttanks en silagewagens.

De naam Quappen maakt plaats voor Kaweco

Begin 2019 nam Reesink het Duits-Nederlandse Q-Load over, fabrikant van het shovelmerk Quappen. Deze naam maakt nu plaats voor Kaweco. De huiskleur van dit merk is oranje.

Quappen bestond sinds 2011. Inmiddels zijn ongeveer 500 minishovels van Quappen in gebruik, meldt Reesink.

Kemp, Hans van Driel en Meerman gaan shovels ook aanbieden

Volgens de woordvoerder van Reesink zullen de wielladers van Kaweco in de toekomst ook worden aangeboden via Kemp, Hans van Driel en Meerman. ‘De distributie via ons eigen (dealer) netwerk zal geleidelijk worden uitgerold.’

Reesink, dat afgelopen zomer Meerman overnam, maakt een stormachtige groei door, en is hard op weg naar een jaaromzet van 1 miljard euro.

LEES HIER een interview met Reesink-CEO Gerrit van der Scheer. ‘Focus op continuïteit, met beide benen op de grond.’

 

Reageer op dit artikel