nieuws

Primeur: Pon laat 25-tons elektrische Z-Line zien op Kennisdag

Materieel

Primeur: Pon laat 25-tons elektrische Z-Line zien op Kennisdag

Pon Equipment zorgt voor een spectaculaire primeur op de BouwMachines Kennisdag. Voor het eerst zal de Z-Line worden getoond aan het publiek. Deze accu-elektrische, 25-tons rupsgraafmachine is ontwikkeld door ingenieurs van Pon uit Noorwegen.

De Z-Line was in oktober 2018 ook in Nederland te zien, bij Pon Equipment in Almere. Toen was echter slechts een selecte groep genodigden aanwezig. Ditmaal wordt de machine van Caterpillar geshowd aan alle bezoekers van de BouwMachines Kennisdag.

Z-Line in 2020 te koop in Nederland

Mede gezien de uitgebroken stikstofcrisis, wil Pon de Z-Line versneld introduceren op de Nederlandse markt. Het is de bedoeling dat de machine in een brede range gaat worden aangeboden. Mogelijk komt er in de toekomst ook een variant op waterstof. Pon wil de Z-Line in 2020 gaan aanbieden in Nederland.

De machine werd deze week vanuit Noorwegen naar Nederland gebracht vanwege de officiële opening van het nieuwe gebouw van Pon Holdings in Amsterdam. ‘De machine zou direct teruggaan naar Noorwegen. Maar voor ons was dit natuurlijk een unieke kans om de Z-Line mee te nemen naar de BouwMachines Kennisdag. Daarom blijft de machine nu wat langer in Nederland’, zegt brand- en communicatiemanager Lennert van der Pols van Pon Equipment.

Verreweg de zwaarste accu-elektrische rupsgraafmachine

Een productspecialist van Pon geeft tijdens de BouwMachines Kennisdag uitleg over de Z-Line. Belangstellenden kunnen zich ook inschrijven om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen rond deze machine. De Z-Line is verreweg de zwaarste accu-elektrische rupsgraafmachine die op de markt leverbaar is.

Het thema van de BouwMachines Kennisdag is dit jaar: “Minder uitstoot, hoe dan?” Voor meer informatie en aanmelden KLIK HIER.

LEES OOK: Pon brengt Z-Line versneld op Nederlandse markt.

 

Reageer op dit artikel