nieuws

Hidromek stelt Van ‘t Hof aan als importeur voor Nederland

Materieel

Hidromek stelt Van ‘t Hof aan als importeur voor Nederland

De firma Van ‘t Hof in Spijkenisse is de nieuwe importeur voor Nederland van Hidromek. Het Turkse merk lijkt daarmee de ambities om te groeien op de Europese markt waar te willen maken.

Op de thuismarkt is Hidromek al een aantal jaren de nummer 1 als het gaat om het aantal verkochte graafmachines en graaflaadcombinaties. Een bijzondere prestatie als je bedenkt dat Hidromek pas in 2002 de eerste graafmachine bouwde. Inmiddels brengt Hidromek ook mobiele graafmachines, graders en wielladers op de markt.

Hidromek heeft grote ambities: in 2028 wil het tot de top-20 van grootste bouwmachinefabrikanten ter wereld behoren. Dat betekent dat Hidromek moet groeien op exportmarkten als China, de VS en ook Europa. Eerder dit jaar verklaarde exportmanager Ahmet Kutlu Sahin tegenover BouwMachines zeker ook naar Nederland te kijken. ‘De aantallen zijn interessant en we denken dat onze machines geschikt zijn voor die markt.’

Eerste contact op Bauma Shanghai

Met de aanstelling van Van ‘t Hof als importeur voor Nederland lijkt Hidromek serieus werk te maken van haar ambities. ‘De eerste contacten tussen Hidromek en Van ‘t Hof dateren van een jaar geleden’, vertelt Ruud Heus, accountmanager bij Van ‘t Hof. ‘We ontmoetten elkaar eind vorig jaar op de Bauma in Shanghai.’

Heus vertelt een kleine tien jaar geleden voor het eerst kennis te hebben gemaakt met het merk. De machines werden destijds door Henk van Vliet uit Waddinxveen naar Nederland gehaald. ‘De gebruikers zijn over het algemeen erg positief over de machines’, aldus Heus, die in het verleden onder meer gewerkt heeft bij Kuiken, Pols Zuidland en JCB.

Na het eerste contact in Shanghai bleven Hidromek en Van ‘t Hof met elkaar in gesprek. Heus: ‘We hebben de fabriek in Turkije bezocht en waren erg onder de indruk van de kwaliteit van bouwen. Later is er een Turkse delegatie op onze vestiging in Spijkenisse geweest. Uiteindelijk heeft dit voor ons geresulteerd in het importeurschap voor heel Nederland.’

Van ‘t Hof mikt vooral op HMK 145 en HMK 220

Hidromek stelt Van ‘t Hof aan als importeur voor Nederland Uit de lijn machines van Hidromek verwacht Heus vooral veel van de HMK 145 LC binnendraaier op rupsen en de HMK 220 LC rupsgraafmachine. Ook de 20-tons wiellader die Hidromek eerder dit jaar op de Bauma presenteerde en die volgend jaar op de markt komt, is volgens hem interessant voor de Nederlandse markt. Op de Bauma showde Hidromek ook een volledig elektrische 7 ton zware mobiele graafmachine, maar productie ‘van dit ook voor Nederland interessante model’ staat volgens hem niet eerder gepland dan 2021.

Hidromek heeft inmiddels ook een vestiging in Spanje, waardoor onderdelen binnen de EU sneller geleverd kunnen worden dan vanuit Turkije. Vanaf volgend jaar kan Hidromek onderdelen vanuit Spanje leveren.

Heus: ‘Van ‘t Hof is groot geworden in de Rotterdamse havens door 24/7 voor klanten klaar te staan. Die service willen we ook aan onze Hidromek-klanten leveren. Bij Van ‘t Hof zijn we ervan doordrongen dat de aftersales het succes van een merk bepaalt.’

Reageer op dit artikel