nieuws

Dealer Nijland Bentelo ruilt JCB na 31 jaar in voor Doosan

Materieel

Dealer Nijland Bentelo ruilt JCB na 31 jaar in voor Doosan

Nijland Service in Bentelo wordt dealer van Doosan. Hiermee komt een einde aan 31 jaar dealerschap voor JCB. Doosan heeft zijn dealernetwerk voor Nederland nu compleet. ‘We gaan vol voor Doosan’, zegt Tom Nijland.

Nijland is sinds 1988 dealer van JCB. Het huidige contract loopt af op 12 december 2019. Direct daarna stapt Nijland over op Doosan. ‘Wij zijn hier heel blij mee, want hiermee is ons dealernetwerk voor Nederland helemaal compleet’, zegt Yanieke Jussen van Doosan-importeur Staad.

Nederland voor Doosan verdeeld in noord, zuid, west en oost

In Noord-Nederland is importeur Anema actief als leverancier voor Doosan. Staad is importeur voor de rest van het land, en werkt met twee dealers. Voor het westen van Nederland is dat ELM Bouwmachines in Waddinxveen, voor het oosten komt Nijland hier nu bij. Staad blijft zelf het zuidelijk deel van Nederland bedienen.

Voor Staad is het belangrijk om ‘alle Doosan-klanten te kunnen bedienen zoals we willen’, zegt Yanieke Jussen. ‘Dan gaat het om een persoonlijke aanpak, goede bereikbaarheid en snelle service. We wilden in Oost-Nederland heel graag samenwerken met een partij die net als wij de familiegedachte hoog in het vaandel heeft staan. Daarin hebben Nijland en wij elkaar nu kunnen vinden.’

Staad en Nijland willen het land ‘nog meer Doosan-minded maken’

In een aan de media verstuurd bericht schrijft Staad dat beide partijen ‘staan te popelen’ om Nederland ‘nog meer Doosan-minded te maken’.

Tom Nijland onderschrijft dit ten volle, zegt hij in een reactie tegen BouwMachines: ‘We hebben hoge verwachtingen van onze samenwerking met Staad, én van het merk Doosan. De mensen in het oosten kopen het liefst lokaal. Daarom zijn wij een gigantisch mooie aanvulling voor Staad. Wij kunnen elkaar flink versterken, dit voelt echt als het bundelen van de krachten.’ Nijland, dat in Oost-Nederland ongeveer 500 klanten heeft, gaat opereren ten oosten van de lijn Zwolle, Deventer, Arnhem.

Nijland garandeert service aan gebruikers JCB-machines

‘Nijland staat voor service. Dat verdienen onze klanten en ook onze leveranciers. En juist om die reden zijn we overgestapt naar Doosan en hebben we de huidige dealerovereenkomst met JCB opgezegd’, schrijft Nijland in een brief aan haar klanten.

Voor JCB-klanten verandert er niets. ‘Wij zullen u blijven voorzien van onderdelen, service en onderhoud aan uw JCB-machine(s)’, staat in de brief aan de klanten van Nijland.

LEES OOK: Groeiend Staad waakt voor stilstand

 

Reageer op dit artikel