nieuws

Volvo levert eerste hooglepel graafmachine in Europa

Materieel

Volvo levert eerste hooglepel graafmachine in Europa

Volvo Construction Equipment heeft voor het eerst een hooglepel graafmachine geleverd in Europa. De machine draait in een mijn van Dolkam Šuja in Slowakije.

In de mijn van Dolkam Šuja wordt jaarlijks 540.000 ton aan dolomiet gewonnen. Dit materiaal wordt voornamelijk gebruikt in de metaalbewerkingsindustrie. Een hooglepel graafmachine is volgens het bedrijf het best geschikt gebleken voor de werkzaamheden.

Grote uitbreekkrachten

‘Het grootste voordeel van de hooglepel zijn de grote uitbreekkrachten, als gevolg van de kinematiek van de giek en lepelsteel. Bovendien kan daardoor gewerkt worden met grotere bakken en zo een hogere productiviteit worden gerealiseerd. Het heeft ook bij voordelen bij werken in krappe ruimtes, aldus Peter Lam, bij Volvo CE specialist sloop en speciaalbouw voor Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volvo hooglepel graafmachine

Hooglepel gebaseerd op Volvo EC480EL

De basismachine voor de Volvo hooglepel is een EC480EL rupsgraafmachine. SNS, gecertificeerd partner voor speciale toepassingen van Volvo CE in Zuid-Korea, paste de machine aan.
De 47 ton zware machine is gebouwd in de Zuid-Koreaanse fabriek van Volvo CE in Changwon. SNS voorzag de rupsgraafmachine van een op maat gemaakte lepelsteel, giek, bak en extra contragewicht. Vervolgens keerde de machine terug naar de fabriek in Changwon om daar uitgebreid getest te worden. De machine heeft een CE-markering.

Volvo eerste hooglepel draait in Indonesië

Volvo leverde in 2014 voor het eerst een hooglepel graafmachine, een aangepaste EC700LC, aan een klant in Indonesië. Inmiddels draaien ook een aantal van deze machines in India.

Bekijk hier het BouwMachines merkdossier over Volvo.

Reageer op dit artikel