nieuws

Nootebooms grootste voor kranentransporteur Zwagerman

Materieel

Nootebooms grootste voor kranentransporteur Zwagerman

Nooteboom heeft zijn gamma uitgebreid met een 4+6 diepladercombinatie. Voor de Wijchense trailerbouwer is het de grootste in zijn soort. Kranentransporteur Zwagerman neemt de eerste in gebruik. De dieplader biedt tot ruim 100 ton laadvermogen.

‘De kranen en machines die wij vervoeren worden steeds zwaarder’, legt Cor Zwagerman, eigenaar-directeur van het transportbedrijf, uit. ‘Deze nieuwe dieplader is de grootste die Nooteboom ooit op de weg heeft gezet. Met een Duitse ontheffing is het laadvermogen iets meer dan 100 ton en daarmee betreden we een voor ons nieuw marktsegment.’

Duitse deelstaten zullen sneller vergunning verlenen

De 4-assige IC Interdolly Compact heeft zes gestuurde pendelaslijnen aan de achterzijde. De combinatie is geoptimaliseerd voor de Duitse regelgeving: 12 ton aslast bij 80 km/u.

‘Om de dieplader zoveel mogelijk aan te passen aan de Duitse regels is de as-afstand 1,51 m geworden in plaats van de 1,36 m die voorheen gebruikelijk was. In de praktijk blijkt dat, vanwege de geringere belasting van bruggen en viaducten door de grotere as-afstand, de vergunningen door de diverse deelstaten in Duitsland gemakkelijker worden verstrekt’, aldus Zwagerman.

Oplegger is eenvoudig om te bouwen

Een ander voordeel voor Zwagerman is het kortkoppelstuk. ‘Daarmee kunnen we de oplegger eenvoudig ombouwen naar een 10-assige semidieplader. In die configuratie stijgt het laadvermogen naar ongeveer 110 ton.’

Bij de aanschaf van de 4+6 heeft Zwagerman gekozen voor zowel een platte, dunne, uitschuifbare vloer van 2750 mm breed, alsmede voor een smalle spinevloer voor het vervoer van grote rupsmachines.

LEES OOK: Nooteboom blijft innovator in speciaaltransport

 

Reageer op dit artikel