nieuws

Mobiele elektrische Fuchs MHL860F met kabeltrommel voor Helmond Metalen

Materieel

Mobiele elektrische Fuchs MHL860F met kabeltrommel voor Helmond Metalen

Helmond Metalen in Culemborg heeft een nieuwe 50-tons elektrische Fuchs in gebruik genomen. Om te voorkomen dat het snoer tijdens de werkzaamheden in de weg zit, is de machine voorzien van een kabeltrommel. De 20 meter lange kabel rolt automatisch af en op als de machine gaat rijden.

De Fuchs MHL860F wordt bij Helmond ingezet voor het op- en overslaan van te recyclen producten en het laden en lossen van containers en vrachtwagens. De elektrische machine komt in de plaats van een dieselaangedreven Fuchs M.

Onderdelen tegen een normale prijs, belooft Van der Spek

Bij de bouw van een elektrisch aangedreven Fuchs overslagmachine dienen standaard machines als basis. Ruim 90 procent van de gebruikte (onder)delen komt van deze seriemachines.

‘Het grote voordeel van deze aanpak is dat de onderdelenvoorziening tegen normale prijsstelling gegarandeerd is’, aldus leverancier Van der Spek.

Het bereik van deze Fuchs MHL860F bedraagt ruim 19,5 meter

Een 160 kW elektromotor zorgt voor de aandrijving van de hydrauliekpompen. Een draaidoorvoer regelt de stoomdoorvoer van de onder- naar de bovenwagen.

Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie geplaatst met een bereik van 18.000 mm. Het bereik inclusief de Kinshofer poliep bedraagt ruim 19,5 meter.

BEKIJK HIER het BouwMachines Merkdossier over Fuchs.

 

Reageer op dit artikel