nieuws

De Lille showt nieuwe Merlo verreikers

Materieel

De Lille showt nieuwe Merlo verreikers

Importeur De Lille showde tijdens een roadshow in het Brabantse Cuijk het volledig vernieuwde verreiker-gamma van Merlo. Zowel de roterende (roto) als de starre (panoramic) verreikers voor de bouw zijn door het Italiaanse Merlo onder handen genomen.

Het familiebedrijf Merlo investeerde de afgelopen jaren 120 miljoen euro in het vernieuwen van het uitgebreide gamma verreikers.

Vlaggenschip van de roto-serie is de R50.35S Plus. Deze roterende verreiker heeft een lifthoogte van bijna 35 meter en een laadcapaciteit van 5 ton. Dankzij de aparte pomp voor het zwenken, kan de bovenwagen snel en precies in positie worden gebracht. Met oog voor gebruiksgemak en ergonomie heeft Merlo een nieuwe, multifunctionele armleuning en joystick toegepast. Verder heeft de roterende verreiker geautomatiseerde systemen voor het positioneren van de stabilisatoren.

Merlo Roadshow CuijkAndere nieuwe roterende verreikers zijn de R40.16S, R50.21S Plus en de R50.26. Alle nieuwe Roto modellen zijn uitgerust met de nieuwe EPD (Eco Power Drive) transmissie. Met deze aandrijving wordt aldus Merlo aanzienlijk bespaard op brandstof.

Merlo Panoramic starre verreikers

Ook als het gaat om de starre Panoramic starre verreikers brengt Merlo een compleet nieuwe serie op de markt. Nieuw in de range zijn onder andere de PT35.11TT, P40.13, P40.17 en de P120.10 HM. De Panoramic-machines zijn verkrijgbaar in drie varianten: van een instapmodel – de Classic – voor klanten die een eenvoudig te bedienen machine willen tot de Advanced met een verbeterde transmissie, een sterkere motor en een cabine die meer comfort biedt.

 

Reageer op dit artikel