nieuws

Telescoopkraan Liebherr nu op afstand bestuurbaar

Materieel

Telescoopkraan Liebherr nu op afstand bestuurbaar

Liebherr heeft in Duitsland de eerste op afstand bestuurbare telescoopkranen uitgeleverd. Het ging om twee exemplaren van de LTC 1050-3.1, die in gebruik zijn genomen door de Duitse aannemer Salgert.

Met de afstandsbediening is het mogelijk om in krappe ruimtes te manoeuvreren. Dit verhoogt volgens Liebherr de veiligheid, maar ook het gemak voor de machinist. De kraan kan van buiten de cabine worden bestuurd met een bedieningsplateau. Het systeem heet RemoteDrive.

liebherr-ltc-1050-3-1-salgert-remote-drive-motiv2-300dpiHoge verwachtingen

Wolfgang Salgert, directeur van Salgert, heeft hoge verwachtingen van de op afstand bestuurbare kranen. ‘Ik ben al jaren op zoek naar een manier om onze compacte kranen op afstand te bedienen. Ze verrichten 70 procent van hun werk in beperkte industriële gebouwen. Dit betekent dat we elke dag te maken krijgen met situaties waarbij de kraanmachinist niet het hele plaatje kan overzien. Met RemoteDrive kan de kraanmachinist voor de kraan gaan staan ​​en deze via beperkte toegangswegen veilig naar zijn plek loodsen’, aldus Salgert.

Volgens Liebherr hebben veel machinisten liever een afstandsbediening dan camera’s. Dit omdat een camerasysteem slechts een beperkte zone in beeld brengt.

BEKIJK HIER het BouwMachines Merkdossier over Liebherr.

 

Reageer op dit artikel