nieuws

Smart Platform Solutions komt met nieuwe elektrische telescoophoogwerker

Materieel

Smart Platform Solutions komt met nieuwe elektrische telescoophoogwerker

Het in Nieuw-Vennep gevestigde bedrijf Smart Platform Solutions heeft een nieuwe elektrische telescoophoogwerker gelanceerd. In deze E660SJ is de dieselmotor ingewisseld voor een elektrische aandrijving. De machine is voorzien van een 775 Ah – 48 Volt accupakket.

Volgens Smart Platform Solutions hebben de accu’s voldoende capaciteit om een hele werkdag met de machine te kunnen draaien.

SPS heeft omgebouwde JLG’s en een omgebouwde Manitou

Smart Platform Solutions (SPS) bestaat sinds een aantal jaren. Het bedrijf heeft een lijn geëlektrificeerde machines ontwikkeld. Het gaat om telescoophoogwerkers met een werkhoogte van 20, 24, 26, 36,5 en 41 meter. Deze machines hebben allemaal een JLG als basismachine. De modellen heten E660SJ, E800AJ, E860SJ, E1200SJP en E1350SJP.

SPS heeft ook een E280TJ+, een machine met 28 meter werkhoogte. Dit is een omgebouwde Manitou.

Vier nieuwe elektrische telescoophoogwerkers zijn in de maak

Een tweede lijn van SPS bestaat uit platformen voor hoogwerkers. Daarnaast is het bedrijf bekend van de MSP, een combinatie van een telescoophoogwerker en een aan kabels hangende gondel. Dit ontwerp, waarop octrooi is verleend, werd in 2017 door IAPA gekozen tot ‘Project of the Year’.

SPS werkt momenteel aan vier elektrische telescoophoogwerkers uit de nieuwste lijn.

 

Reageer op dit artikel