nieuws

Primeur: nieuwste Limach voor Stedin

Materieel

Primeur: nieuwste Limach voor Stedin

Limach heeft een nieuwe elektrische minigraafmachine ontwikkeld: de E18.2. Het eerste exemplaar van dit model is geleverd aan netbeheerder Stedin. Het gaat om een doorontwikkelde versie van de eind 2018 gelanceerde E18.1.

De afgeleverde machine is gespoten in de gele huiskleur van Stedin. Electric Specials Technics (EST), het bedrijf achter Limach, heeft het verzoek gekregen om te helpen met het verduurzamen van het machinepark van de netbeheerder.

Langer werken op één acculading

Volgens EST is de Limach E18.2 op diverse punten verbeterd in vergelijking met zijn voorganger. Zo kan langer op één acculading worden gewerkt. Verder is de machine uitgerust met sensoren om bijvoorbeeld de locatie te kunnen bepalen.

EST benadrukt dat emissievrij kunnen werken een van de grootste voordelen is van zijn elektrische machines. Daarnaast kan stiller worden gewerkt. Het geluidsniveau is 42 dB(A).

 

Reageer op dit artikel