nieuws

Mobiele speciecentrale op Ginaf 10×4 heeft geen wateraansluiting nodig op de bouw

Materieel

Mobiele speciecentrale op Ginaf 10×4 heeft geen wateraansluiting nodig op de bouw

Vloerenleggersbedrijf Kroezen uit het Friese Bolsward heeft een bijzondere Ginaf in gebruik genomen. De door Bedrijfswagen Service Friesland geleverde Ginaf is een 8×4 die door Ginaf is voorzien van een extra gestuurde as, HPVS-vering en een EVS-gestuurde achteras. Daardoor ontstond een 10×4 met een korte draaicirkel en een grote wendbaarheid. Dat was ook een voorwaarde van Kroezen.

Als basisvoertuig koos Kroezen voor een Ginaf X65250 CTSE. De wagen is voorzien van alle luxe met onder meer een Black Rock interieur, automatische temperatuurregeling en een glazen dakluik. In de truck is een universeel fleetmanagementsysteem ingebouwd voor een optimale planning.

Mobiele speciecentrale is selfsupporting dankzij grote watertanks aan boord

De Ginaf is ondanks zijn indrukwekkende voorkomen bijzonder compact gebouwd. De totale lengte van de 5-asser bedraagt 10,3 meter. De opbouw werd door Kroezen zelf gerealiseerd volgens een geheel eigen ontwerp. Het resultaat is een mobiele speciecentrale die volautomatisch vloerspecie aanmaakt en verpompt.

De installatie is uniek omdat dit de enige in Nederland is die geen wateraansluiting nodig heeft op de bouw. Doordat er grote watertanks aan boord zijn is de machine geheel selfsupporting.

De Ginaf neemt 19 kuub aan zand, cement en water mee

De speciale Ginaf neemt maar liefst 19 kuub materiaal mee aan zand, cement en water. De meng- en pompinstallatie zijn goed voor een capaciteit tot 10 kubieke meter per uur.

Vloerenleggersbedrijf Kroezen is gespecialiseerd in het leggen van cementdekvloeren. Het bedrijf is een VOF met Harry en Arjan Kroezen en Ingrid Rinzema als vennoten.

Lees HIER meer over bouwtransport 

 

Reageer op dit artikel