nieuws

Machinist komt met de schrik vrij bij botsing met trein

Materieel

Machinist komt met de schrik vrij bij botsing met trein

De machinist van een mobiele graafmachine is maandag met de schrik vrijgekomen bij een botsing met een trein. Door nog onbekende oorzaak kwam de trein in botsing met de kraan. Dit gebeurde in Breda. De kraan liep slechts lichte schade op, de trein raakte over de gehele lengte beschadigd.

Het ongeval gebeurde tussen station Breda-Prinsenbeek en Breda Centraal. Door de aanrijding raakte het treinverkeer verstoord; lange tijd konden er geen treinen rijden. De ongeveer 250 passagiers uit de beschadigde trein moesten overstappen in een andere trein. Gewonden zijn er niet gevallen.

De schade aan de trein is fors. De hydrauliekslang lekte, en vrijwel alle deuren en trapjes zijn beschadigd.

LEES OOK: Meer bijna-aanrijdingen bij werk aan spoor.

 

Reageer op dit artikel