nieuws

LiuGong showt F-serie graafmachines

Materieel

LiuGong showt F-serie graafmachines

LiuGong heeft een nieuwe serie graafmachines gelanceerd. Tijdens BICES 2019, een vakbeurs voor bouwmaterieel in China, presenteerde de Chinese machinebouwer de F-serie graafmachines. De machines zijn ontwikkeld voor Noord-Amerika, West-Europa en China.

In vergelijking met de E-serie bestaat de F-serie uit meer modellen in de diverse gewichtsklassen, uiteenlopend van 1,5 tot 90 ton. Tot de lijn behoren voor de West-Europese en Noord-Amerikaanse markt ook (semi)binnendraaiers. Naast de basismodellen biedt de F-serie ook graafmachines voor specifieke toepassingen, waaronder sloop, bosbouw, overslag en recycling.

Graafmachines uit de F-serie verbruiken minder olie

LiuGong F-serie 926FDe F-serie graafmachines hebben een nieuw elektronisch gestuurd hydraulisch systeem. Een intelligent koelsysteem regelt de ventilatorsnelheid op basis van de temperatuur van water, olie en intercooler. Mede door deze systemen zijn de machines volgens LiuGong efficiënter en verbruiken ze minder olie, in vergelijking met hun voorgangers uit de E-serie. LiuGong claimt in dit verband een 15 tot 20% lager olieverbruik.

F-serie voorlopig nog niet in Europa

Hansan BouwMachines, de dealer van LiuGong in Nederland, meldt dat de F-serie graafmachines voorlopig nog niet in Europa beschikbaar zijn. ‘De verwachting is dat de eerste machines niet eerder dan de tweede helft van volgend jaar naar Europa zullen komen’, aldus adjunct-directeur Hans van der Heijden jr.

Bekijk hier het BouwMachines merkdossier over LiuGong.

Reageer op dit artikel