nieuws

LiuGong showt drie elektrische machines en een op afstand bestuurbare wiellader

Materieel

LiuGong heeft op Bices 2019, een vakbeurs voor bouwmaterieel in China, drie elektrisch aangedreven machines gepresenteerd. Het betreft twee elektrische graafmachines, de 906E-EV en de 922F-EV, en de elektrische 856H-EV wiellader. De Chinese materieelfabrikant showde verder een op afstand bestuurbare wiellader die gebruik maakt van 5G technologie.

LiuGong showt drie elektrische machines en een op afstand bestuurbare wiellader

LiuGong stelt dat de elektrisch aangedreven machines krachtiger en sneller zijn dan de versies met een dieselmotor. Dit zou resulteren in een 10% hogere productiviteit. Volgens de fabrikant wordt bovendien bespaard op tijd, materialen en geld omdat de accu en elektromotor onderhoudsvrij zijn.LiuGong 906E-EV

De machines hebben een lithium-ion batterij die met een snellader in een uur kan worden opgeladen. Een volle werkdag elektrisch draaien is voor de 906E-EV volgens LiuGong geen probleem.

Accu’s zijn aan de achterzijde opgebouwd

De accu van de volledig elektrisch aangedreven 922F-EV rupsgraafmachine bevindt zich centraal achterin. LiuGong stelt bij de ontwikkeling veel aandacht te hebben gehad voor een goed zicht voor de machinist.  De elektrische aandrijflijn van de 856H-EV wiellader maakt gebruik van regeneratie. Dit verbetert aldus LiuGong de prestaties en vermindert het energieverbruik. De grote accu bevindt zich aan de achterzijde van de machine en vervangt het conventionele contragewicht.

 

LiuGong 5G wielladerOp afstand te bedienen LiuGong wiellader

LiuGong lanceerde afgelopen jaar al een op afstand te bedienen wiellader tijdens het 60-jarig bestaan van het bedrijf. Deze 886H wiellader kon tot op 2000 meter worden bestuurd met een afstandsbediening. De wiellader die LiuGong presenteerde tijdens BICES 2019 kan op een afstand van meer dan 2.000 kilometer realtime worden bediend, door gebruik te maken van 5G technologie. China Telecom en Huawei zijn nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze machine.
Door de bediening op afstand, is het mogelijk om de machine in te zetten op ‘gevaarlijke’ locaties na bijvoorbeeld rampen of op terreinen met ernstige bodemvervuiling. De op afstand te besturen wiellader heeft van LiuGong ook nog ‘slimme’ functies meegekregen. Zo heeft de machine automatische baknivellering.

Bekijk het BouwMachines Merkdossier over LiuGong.

 

Reageer op dit artikel