nieuws

Eurol Specialty introduceert nieuwe generatie motorolie- en brandstofadditieven

Materieel

Eurol Specialty introduceert nieuwe generatie motorolie- en brandstofadditieven

Eurol Speciality Lubricants komt met een nieuwe lijn motorolie- en brandstofadditieven, die bedoeld zijn voor het smeren en beschermen van zwaarbelaste dieselmotoren, hydraulische systemen, aggregaten en aandrijvingen. Praktijktesten met de zogenoemde ‘Additive-S’ productlijn lieten volgens de leverancier tot 7% brandstofbesparing en 2% vermogenswinst zien.

Bart van Hoorn, Business Manager van Eurol Specialty Lubricants: ‘Met de introductie van de Eurol Specialty Additive-S additievenlijn passen we nu voor het eerst SYNGIS Technology toe in motorolie- en brandstofadditieven. De synergetische werking van SYNGIS zorgt dat smerende en beschermende eigenschappen elkaar maximaal versterken onder extreme omstandigheden. Daardoor presteert deze nieuwe generatie additieven op alle fronten beter dan additieven die momenteel in de markt verkrijgbaar zijn.’

Eurol Specialty Additive-S: meer vermogen, lager brandstofverbruik

De additieven zijn aldus Eurol Specialty uitgebreid getest, zowel op laboratoriumschaal als in langdurige motortesten en in zware praktijkomstandigheden tijdens de Dakar rally. Bart van Hoorn: ‘Onze additieven zorgen voor meer vermogen, minder stilstand, meer draaiuren, lager brandstofverbruik en een besparing op onderhoudskosten. We hebben in specifieke praktijktesten resultaten behaald van 7% brandstofbesparing en tijdens motortesten voor de Dakar rally werd 2% vermogenswinst bevestigd.’

Ecologische footprint verlagen

Eurol Specialty Additive SVolgens Bart van Hoorn bieden de producten uit de Additive-S lijn nog meer voordelen. ‘Door de reinigende, energiebesparende en emissiebeperkende werking dragen deze additieven bij aan het verlagen van de ecologische footprint. Bovendien zijn de additieven vrij van chloorparaffines en PTFE-microplastics, waardoor ze milieuvriendelijker zijn dan additieven die veelal werken op basis van verouderde technologieën. Ook is er gekeken naar formulaties die zo veilig en vriendelijk mogelijk in gebruik zijn. Dit zie je terug in het beperkte aantal gevarensymbolen op de verpakkingen. Kortom, deze additieven sluiten aan bij elk bedrijf waar duurzaamheid een belangrijk thema is.’

De Eurol Additive S-lijn bestaat uit 4 producten:

  • Anti-slijtage additive voor hydraulische systemen en tandwielkasten;
  • Brandstof additive voor dieselmotoren;
  • Anti-slijtage additive voor dieselmotorolie;
  • Additive dat vervuiling, verlakking en koolafzetting losweekt.

 

Reageer op dit artikel