nieuws

Beelen koopt twaalf Scania’s XT; chauffeurs leren efficiënt rijden

Materieel

Beelen koopt twaalf Scania’s XT; chauffeurs leren efficiënt rijden

Beelen heeft in één koop twaalf nieuwe Scania’s XT besteld. De 2-, 3- en 4-assige trucks worden in de loop van het jaar uitgeleverd. De voertuigen worden opgenomen in het zogeheten Scania Ecolution-programma. Dit houdt onder meer in dat de chauffeurs door de fabrikant worden gecoacht om ‘een efficiënte rijstijl’ aan te leren.

De configuraties van de bestelde wagens lopen sterk uiteen. Volgens Scania is dit inherent aan de veelzijdigheid van het bedrijf Beelen.

Beelen laat de trucks op verschillende manieren uitrusten

Beelen laat de nieuwe voertuigen uitrusten met de lage P-cabine in combinatie met een 280 of 360 pk 9-liter motor, of met een hogere G-cabine met een 450 pk 13-liter motor.

De voertuigen worden voorzien van verschillende soorten opbouw, variërend van een portaalauto en een vuilniswagen met een kraakpers tot een kraan met haakarm voor de G450 vierassers.

Beelen verwerkt 99,45 procent tot herbruikbaar materiaal

Beelen is in 1992 gestart als detacheringsbureau in de sloop. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de Nederlandse markt. Beelen biedt werk aan zo’n 400 medewerkers.

Van het ingezamelde (sloop)afval wordt volgens opgave van Beelen zelf 99,45 % verwerkt en tot herbruikbaar materiaal omgezet.

LEES OOK: Beelen Next wil innovaties naar hoger niveau tillen

 

Reageer op dit artikel