nieuws

20-tons Hyundai HL965 wiellader voor Tuytel

Materieel

20-tons Hyundai HL965 wiellader voor Tuytel

De Tuytel Groep uit Alblas heeft een nieuwe Hyundai HL965 in gebruik genomen. De 20-tons wiellader werd direct ingezet bij de verwerking van afvalhout.

De shovel is voorzien van een Cummins QSL9 6-cilinder Tier IV-Final motor met een vermogen van 201 kW. De uitlaatgassen worden gereinigd door middel van AdBlue in combinatie met een DOC-katalysator. Een roetfilter is daardoor niet nodig. Bij 1.400 toeren per minuut bereikt de motor het maximale koppel van 1.480 Nm. Dit zorgt volgens leverancier Van der Spek voor ‘een zeer laag brandstofverbruik’.

Lock-up vanaf tweede versnelling om doorslippen te voorkomen

Een standaard gemonteerde automatisch omkeerbare koelventilator moet ervoor zorgen dat de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen. De voorste kunnen worden weggeklapt.

Voor de remmen en de koelfan is een separate pomp gemonteerd. De ZF aandrijflijn is voorzien van een automatische versnellingsbak met vijf versnellingen vooruit en drie versnellingen achteruit. Vanaf de tweede versnelling is deze voorzien van een lock-up. Hierdoor moet doorslippen worden voorkomen.

BEKIJK HIER het BouwMachines Merkdossier over Hyundai

 

Reageer op dit artikel