nieuws

Van der Spek levert twee nieuwe Fuchsen, waaronder de eerste MHL370F van Nederland

Materieel

Van der Spek levert twee nieuwe Fuchsen, waaronder de eerste MHL370F van Nederland

Van der Spek heeft onlangs twee nieuwe Fuchsen afgeleverd. Hierbij was een primeur. Op- en Overslag Meppel nam de eerste nieuwe Fuchs MHL370F van Nederland in gebruik.

De nieuwe MHL370F, te zien op de foto hierboven, is met zijn ruim 50 ton de volgende machine in de lijn van Fuchs boven de  MHL360. Op- en Overslag Meppel koos ervoor om de machine uit te rusten met een giek van 9.700 mm en een lepelsteel van 7.800 mm. Daarmee is een bereik ontstaan van 18.100 mm, gemeten van hart draaikrans tot hart pen lepelsteel. Het daadwerkelijke bereik, inclusief grijper, komt op ruim 19.500 mm. Op verzoek van Op- en Overslag Meppel is de machine uitgevoerd met een 2.200 mm naar voren verstelbare cabine.

Belofte: laag brandstofverbruik en grote overslagcapaciteit

De MHL370F wordt aangedreven door een Deutz TCD 7.8 L6 4V Tier V dieselmotor met 230kW. Aan de motor zijn Rexroth hydrauliekpompen geschakeld: twee pompen met 280 liter/min voor de functies van de laadinrichting en grijper, en een separate hydrauliekpomp van 140 liter/min voor de zwenkfunctie. ‘Grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat’, aldus Van der Spek.

Sinds twee jaar is Op- En Overslag Meppel onderdeel van Oosterhuis uit Nijeveen. Het terrein van Op- En Overslag Meppel aan het Meppelerdiep is toegankelijk voor schepen van 2000 ton met lengtes tot 110 meter en 11.50 meter breed.

Tekst gaat door onder de foto.

Fuchs-MHL350F-Leerdam

Fuchs MHL350F voor Buijs Leerdam

Aan Buijs Leerdam leverde Van der Spek een nieuwe Fuchs MHL350F (zie foto). De machine is geleverd in de groene bedrijfskleur van Buijs. De MHL350F heeft een eigen gewicht van 35 ton en een overslagbereik van 16 meter. Buijs is gevestigd aan de Linge, waar het naast overslagmogelijkheden, ook een eigen zand- en grindhandel heeft.

De MHL350F is voorzien van een draaikrans met een dubbele lagering. Dit moet zorgen voor meer stabiliteit en een langere levensduur, zegt Van der Spek.

In de machine ligt een Deutz TCD 6.1. L6 6-cilinder turbodieselmotor met een vermogen van 160kW. Het vermogen wordt overgegeven aan twee Linde hydraulische pompen die beide goed zijn voor 330 liter/min.

Bekijk HIER meer berichten over Fuchs.

 

Reageer op dit artikel