nieuws

Mini, midi, maxi: Maarten de Boer kiest met Case CX210D voor een ‘grote graver’

Materieel

Mini, midi, maxi: Maarten de Boer kiest met Case CX210D voor een ‘grote graver’

Maarten de Boer uit Nijeveen had al langer een aantal mini’s en midi’s van Case in zijn verhuurvloot. Ditmaal heeft hij een ‘maxi’ toegevoegd: een Case CX210D. Vanwege de stijgende vraag naar zwaarder materieel had De Boer behoefte aan ‘een grote graver’.

Volgens leverancier Schmidt Bouwmachines is de nieuwe D-serie rupsgraafmachines van Case, waaronder de CX210D, tot 8 procent zuiniger dan de vorige generatie. Dit komt door vernieuwde motortechniek en een verbeterd hydraulieksysteem, aldus Schmidt.

Door SCR-oplossing is geen roetfilter nodig

De nieuwe modellen van Case voldoen aan de Tier 4 Final emissienormen. De Amerikaanse fabrikant heeft gekozen voor een SCR-oplossing, zodat geen roetfilter nodig is. De AdBlue-tank moet ongeveer eenmaal per vijf tankbeurten worden bijgevuld.

Prestaties volgen op monitor in de cabine

In de cabine van de CX210D zijn op een breedbeeldmonitor beelden te zien van de camera’s aan de voor- en zijkant. Ook zijn hierop de prestaties en andere gegevens van de machine te volgen, zoals het brandstofverbruik, onderhoudsinformatie en machinediagnostiek.

De Boer zet de Case CX210D in voor de verhuur, maar ook op projecten van de eigen aanneemtak.

Bekijk HIER het BouwMachines Merkdossier over Case.

 

Reageer op dit artikel