nieuws

C.A. de Groot begint woensdag met sloop dak AZ-stadion

Materieel

C.A. de Groot begint woensdag met sloop dak AZ-stadion
Foto C.A. de Groot

Het door voetbalclub AZ ingediende sloopplan voor het dak van het AFAS Stadion is goedgekeurd door de gemeente Alkmaar. Woensdag wordt al begonnen met het verwijderen van de ingestorte delen van het dak. C.A. de Groot uit Alkmaar neemt dit werk voor zijn rekening.

Op zaterdagmiddag 10 augustus kwam een deel van het dak in het AZ-stadion naar beneden. Sindsdien wordt er niet meer gevoetbald in het stadion. De Alkmaarse ploeg week voor thuiswedstrijden uit naar stadions in Den Haag en Enschede.

AZ heeft nog geen vervangende locatie voor volgende thuiswedstrijd

Ondertussen is het onderzoek van Royal HaskoningDHV naar de dakconstructie van het AFAS Stadion nog steeds gaande. AZ meldt dat de club eind augustus, wanneer de tussenrapportage met de voorlopige conclusies is afgerond, met bevindingen naar buiten zal komen.

AZ heeft voor de komende thuiswedstrijd nog geen vervangende locatie aangewezen. De eerste keer dat AZ weer thuis speelt, is op 14 september tegen Sparta.

Met een torenkraan worden de dakdelen uit het stadion gehesen

De Groot gaat met een torenkraan, die buiten het stadion komt te staan, de ingestorte dakdelen uit het stadion hijsen en op de parkeerplaats leggen. Daar wordt vervolgens verder onderzoek gedaan naar de lasnaden. Directeur Kees de Groot van het sloopbedrijf zegt tegen Cobouw dat voorlopig nog niet het hele dak gaat worden verwijderd.

Bekijk HIER een recente video over C.A. de Groot: de sloop van een sluis vanaf een ponton

 

Reageer op dit artikel