nieuws

Bobcat komt met vier nieuwe verreikers voor de recycling

Materieel

Bobcat komt met vier nieuwe verreikers voor de recycling

Bobcat lanceert vier nieuwe telescopische laders voor de recycling. De verreikers worden in de markt gezet onder de naam ‘Waste Expert’.  De hefcapaciteit varieert van 3,4 tot 4,3 ton, de hefhoogte van 6,5 tot 8 meter. De machines hebben een Stage IV-motor met een vermogen van 74,5 of 97 kW (100 of 130 pk). 

De introductie van de vier nieuwe modellen volgt op de presentatie van een prototype van een Waste Expert-machine op de Bauma. Deze machine, gebaseerd op de TL43.80HF, is volgens  Bobcat positief ontvangen. Daarom zet de fabrikant nu de TL35.70, de TL34.65HF, de TL38.70HF en de TL43.80HF als Waste-Expert-machines in de markt.

Waste Expert ‘ideaal’ voor de recycling, zegt Bobcat

Volgens Olivier Traccucci, productmanager bij Bobcat Telehandler, is de Waste Expert-serie ‘ideaal’ voor de recycling en afvalverwerking.  Hij wijst op ‘de wendbaarheid in krappe ruimtes, de indrukwekkende bakopbreekkrachten, de efficiënte koelsystemen, het lage zwaartepunt en de lange wielbasis om de stabiliteit en hefcapaciteit te vergroten’.

De verreikers hebben een extra grote giekkop en beschermde hydraulische cilinders onder en in de giek. De HF-modellen hebben een hogere laadproductiviteit en hefcapaciteit.

Lagere toerentallen zorgen voor minder brandstofverbruik

Door de HF-technologie kan de operator volgens Bobcat met aanzienlijk lagere toerentallen werken. ‘Daardoor wordt minder brandstof gebruikt en zijn aanzienlijk kortere cyclustijden mogelijk. Om onnodige olieopwarming en vermogensverlies te voorkomen, levert de lastafhankelijke pomp alleen olie wanneer hydraulisch vermogen nodig is, aldus Bobcat.

Op de foto is een TL43.80HF te zien.

Bekijk HIER het BouwMachines Merkdossier over Bobcat.

 

Reageer op dit artikel