nieuws

Binnen één uur ter plaatse: Pirtek kan bedrijven voortaan sneller bevoorraden

Materieel

Binnen één uur ter plaatse: Pirtek kan bedrijven voortaan sneller bevoorraden

Pirtek, specialist in hydrauliekservice, kan de zelfstandige Pirtek Centers in het land voortaan sneller bevoorraden. Het bedrijf wil hiermee zijn belofte ‘binnen één uur ter plaatse’ blijvend kunnen waarmaken. Pirtek vervangt hydrauliekslangen op locatie. 

Met ingang van deze maand is het in Rotterdam gevestigde centrale magazijn van Pirtek Benelux als eerste binnen de Europese organisatie overgegaan op een nachtelijke haal- en brengservice. Spoedleveringen kunnen ’s nachts worden afgehaald. Tegelijkertijd kunnen leveranciers bestelde goederen in de nachtelijke uren aanleveren.

Pirtek spreekt over ‘veel kortere levertijden’

‘Dit leidt tot veel kortere levertijden’, zegt Nick Koops van het team Expeditie & Logistiek. De eerste praktijkproeven zijn succesvol afgesloten, en inmiddels is het systeem operationeel.

Om alles goed te laten verlopen, is in het magazijn een compartiment ingericht waar chauffeurs ’s nachts kunnen laden of lossen. Bij de Pirtek Centers in het land is een vergelijkbare voorziening getroffen. ‘Meestal een containerbox waarvan de nachtleverancier een sleutel heeft.’

Einde van de middag besteld, volgende ochtend op plek van bestemming

Elk Pirtek Center in de Benelux kan nu tot eind van de middag een order plaatsen. Deze bestelling wordt door de avondploeg klaargezet, en is de volgende ochtend op de plaats van bestemming.

Meer berichten over Pirtek:

Reageer op dit artikel