nieuws

Tweede Hooby MH115 voor Van Berkel Landschap & Infra

Materieel

Tweede Hooby MH115 voor Van Berkel Landschap & Infra
V.l.n.r.: Hein van Berkel, Tonio van Berkel en Marco Hobelman.

Van Berkel Landschap & Infra heeft een tweede Hooby MH115 Gradertronic in gebruik genomen. Het bedrijf zet de beide machines onder andere in voor werken aan watergangen.

Een jaar geleden nam Van Berkel Landschap en Infra de eerste Hooby MH115 Gradertronic in gebruik. Tonio van Berkel zegt positief verrast te zijn dat deze eerste machine maar weinig modificaties heeft hoeven ondergaan. ‘Onze tweede machine is nagenoeg gelijk aan het prototype. Deze Hooby’s zijn uitermate geschikt voor de werkzaamheden die wij er mee uitvoeren.’

Hooby MH115 met Gradertronic

De machines staan op Alliance Flotation 650/45×22,5 banden en zijn uitgevoerd met een draaigiek en 6,20 meter maaikorf. Gradertronic staat voor automatisch egaliseren. Verder hebben de Hooby’s joystick besturing, een beweegbaar contragewicht, automatische verstelgiek en vierwielbesturing. De machines hebben op de weg een maximumsnelheid van 40 km/uur.

De machines worden gebouwd en geleverd door Hobelman – Halle. De Hooby MH115 Gradertronic is afgelopen jaar in de markt gezet. Inmiddels zijn de eerste acht machines verkocht, onder andere aan waterschappen en gemeenten. ‘De machine is erg divers inzetbaar en door zijn compactheid geschikt voor werken in kleine ruimtes’, aldus Marco Hobelman. ‘Het is de enige 10-tons mobiele graafmachine met de giek centraal naast de cabine gepositioneerd en met de giekverhoudingen van een 15-tons machine.’

LEES OOK DEZE ARTIKELEN OVER DE HOOBY MH115 GRADERTRONIC:

Reageer op dit artikel